Ostalo 08.06.2015. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 13:06.

KUGLAČKE CRTICE

Dres prvaka „obuklo“ je i čelništvo Međimurske županije. Župan Matija Posavec te njegov zamjenik Zoran Vidović ugostili su kuglače Željezničara kojom prilikom su uz prigodne čestitke izrazili spremnost da u okviru svojih mogućnosti lokalna zajednica pomogne i prati međimurske prvoligaše u novoj sezoni u kojoj su im zaželjeli što bolje rezultate.



Najmlađi međimurski kuglač, Manuel Korent, sudjelovao je na dvodnevnom pojedinačnom prvenstvu Hrvatske za kadete koje se održavalo na kuglanama u Delnicama i Vrbovskom. Od 37 sudionika Manuel Korent iz Željezničara je rezultatima od 498 i 419 čunjeva zauzeo 23. mjesto. Manuel je tijekom velikog dijela nastupa prvog dana držao i značajno viši plasman, ali je isti propustio lošim čišćenjem koje ga je i narednog dana koštalo mnogo čunjeva budući da je u dva navrata uspio u petnaest kugli uzeti samo po devet drva. 



U organizaciji Kuglačkog saveza varaždinske županije minulih se tjedana na kuglani na Dravi odigravala sada već tradicionalna ljetna sprint liga. Među 19 prijavljenih ekipa, njih pet je bilo komponirano iz redova raznih međimurskih klubova. Uvodni dio odigravao se unutar skupina po sistemu svaki sa svakim, a u toj grupnoj fazi zapele su već „Mlade nade“ sastavljene pretežito od igrača druge momčadi Željezničara te dvije ekipe sastavljene uglavnom od igrača Prosvjetara pri čemu je jedna nosila samo ime kluba dok je druga, mješovita muško-ženska nastupala kao „Međimurje“. U knock-out dio probio se Zanatlija koji je u četvrtfinalnu bio bolji sa 7-2 od M.I.G.-a da bi ga istim rezultatom u polufinalu porazili Amazonci, dok su potom u utakmici za treće mjesto s 5-4 bili slabiji od Križevčana. Zanatliju su „osvetili“ prvoligaši Željezničara ovom prilikom okupljeni pod sponzorskim imenom „Pero mesar“. Nakon što su u prvoj rundi s 8-1 bili jači od C.B. Kugle, u polufinalu su imali najteži zadatak te s minimalnih 5-4 nadjačali Križevčane. Finalni dvoboj protiv Amazonaca „mesari“ su, koje su činili Predrag Turk, Bojan Košak, Ninoslav Mikac, Stjepan Jagić i Bojan Kuzma, završili u svoju korist sa 6-3.

Izvor: 3137