Ostalo 04.01.2016. 10:12. Zadnja izmjena: 24.02.2016. 13:30.

Kuglanje - tjedni vodič

Kuglačke vijesti i najave

Već na marginama blagdanskog vremena, kuglanje se vraća u fokus. Usudili bismo se kazati ekstremno kratka pauza, posebice za trećeligaše od kojih prvi na staze kreću Zanatlije i to već u četvrtak na gostovanju kod neugodnog Varteksa. Najzanimljivija pa tekma uvodnog kola nastavka biti će u petak na Mladosti kada će vodeća Podravka tražiti vraćanje dugova protiv Željezničara 2 koji im je na startu prvenstva iznenađujuće uzeo jedine bodove tokom cijele polusezone.

Željezničar Čakovec u borbi za opstanak

Dan kasnije, u subotu od 15 sati, borbu za prvoligaški opstanak nastavlja Željezničar Čakovec. Prva prepreka je splitski Mertojak kojeg predvode državni reprezentativci Nikola Muše i Hrvoje Marinović, ujedno osvajači zlatnog i brončanog odličja na nedavno pojedinačnom prvenstvu Hrvatske. Takve reference dovoljno govore koliko težak zadatak čeka Željezničare. Ciljano osmo mjesto tablice udaljeno je dva boda, raspored je u 2016. godini nešto lakši s domaćom utakmicom više te s direktnim konkurentima (Kandit, Novska) koji dolaze u Čakovec. Zdravstveni bilten ekipe je zadovoljavajući te bi svi trebali biti raspoloživi i konkurirati za sastav. Dodatnu dozu zadovoljštine klubu je priskrbila činjenica što su uspjeli utjecati na povlačenje dijela sporne odluke HKS-a vezano za mini prijelazni rok kojom se htjelo omogućiti prelazak nekorištenih igrača unutar istog ranga natjecanja, a sve u cilju da se pomogne fenjerašu Zadru kroz registriracije Šarkezija i Liške. Kada već nisu mogli unovačiti spomenute, Zadar je doveo madžarske internacionalce Laszla Feketea i Zsoltija Kissa te će s njima biti znatno konkurentniji i samim time opasniji i po Željezničar.     

Jedna promjena kod međimurskih ekipa

Kada smo već načeli temu mini prelaznog roka, pomalo iz vedra neba dogodila se jedina promjena kod međimurskih ekipa. Zanatlija je ostao bez Mirjane Kukovec koja je povremeno uskakala upotpuniti rupe u kadru – a njene nove klupske boje su one ženskog prvoligaša Varaždina u kojoj mlađahnoj ekipi će se pokušati izboriti za svoje mjesto.

Božićni turnir u Varaždinu

Prvog vikenda 2016. godine u Varaždinu je organiziran Božićni turnir u tandemima na kojem je par Željezničara u sastavu Bojan Košak i Tomislav Tvarog osvojio drugo mjesto.

TJEDNI VODIČ:

petak – 08.01. – 19,00h: Željezničar 2 – Podravka KC (3.hkl)

subota – 09.01. – 15,00h: Željezničar – Mertojak ST (1.hkl)