Ostalo 16.02.2015. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 13:02.

KUGLANJE

2.HKL

PREOKRETOM DO REMIJA

 

Željezničar je drugu gostujuću utakmicu zaredom završio remijem uz osjetno više srušenih čunjeva. Izgleda da smo bili zloguki proroci kada smo, bez obzira na pozicije na tablici, pred tjedan dana pozivali na oprez usuret gostovanju kod Sirele u Bjelovaru. Željezničaru se ponovilo da je imao osjetno bolji momčadski učinak (3407-3363), ali su kroz igru uspjeli uzeti samo dva duela pa je u konačnici došlo do podjele bodova rezultatom od 4-4. Pravi šok desio se u igri prvog tria. I Ninoslav Mikac i Zoran Jagić i Tomislav Tvarog izgubili su po prva tri seta čime su automatski sva tri individualna poena pripala Sireli. K tome je u tim trenucima Sirela imala i preko 100 čunjeva prednosti. Srećom, kuglači čakovečke ekipe proradili su na zadnjoj stazi pa su drastično smanjili zaostatak u čunjevima na prihvatljivih 61. Da stvar bude gora, uopće nisu loše ni igrali, dapače, čak vrlo dobro. Ninoslav Mikac je sa završnih 163 potegnuo do 586 (Maljak 588), Zoran Jagić je uz tri seta na razini od oko 150 imao jednu slabiju stazu na 129 što je u zbroju dalo 577, ali je njegov suparnik, Mihajlović, imao dan iz snova te oborio 614 (325 u srednjim dionicama). Tek nešto suzdržaniji  je bio Tomislav Tvarog (553) kojem je Spahić otišao na 575. Nakon 0-3 utakmicu su spašavali Bojan Košak, Predrag Turk i Stjepan Jagić. Daleko je najveći obol u dolasku do remija dao upravo kapetan Turk srušivši 598 i debelo naplativši kiks para Ćuruvija-Nikolić (504) te ujedno time prebacio drva u korist Željezničara. Oba preostala duela mogla su otići na bilo čiju stranu. Stjepan Jagić izgubio je sa 3-1 uz čunj minusa (551-550) pri čemu se taj nedostajeći čunj u odnosu na Dvornika najviše traži u rezultatu trećeg seta (136-137). Tako je za poen vrijedan boda zaslužan Košak, koji je u osvajanju istog imao prilično sreće uzmemo li u obzir ne samo da je dobiven na relativno skromnim brojkama (543-531) već i da Rosandić nije znao iskoristiti Košakovih završnih 118 (?!?). 

Željezničar nikako da prvenstvo odvede u mirne vode, već je ponovo dopustio približavanje konkurencije. Zanatlija iz Siska ponovo je na dva boda minusa, Lepoglava na tri, a važno je naglasiti da Željo u nadolazećim tjednima još mora na gostovanje pod bazen u Sisak. U slučaju svog izrazito dobrog dana, neugodan može biti i drugi Zanatlija, onaj iz Kutine, koji u subotu dolazi na Mladost, a uz prednost domaće kuglane Željo je ipak favorit. 

 

3.HKL

POMOR VODEĆIH

 

Taman kada smo već spremali naslov da posustaje i Zanatlija, vodeći Graničar pretrpio je teški domaći poraz od koprivničkog Željezničara i ostavio utrku za titulom širom otvorenom. Na gostovanju kod Obrtnika iz Oroslavja Zanatlija je imao zadovoljavajuć početak uz rezultat od 1-1 i -26. Franjo Žarković (551) uzeo je poen, a i ublažio priličan minus Damira Grašića (517). Kritičan je bio srednji par u kojem su izbugljena oba duela. Mladen Kovač (243) i Jurica Petković (267) bili su posve nemoćni dok puno bolje sreće nije bio ni Franjo Gosarić (521) pa je prednost od 3-1 i 84 drva plusa svjetlila na strani domaćina. Tokom završnice Ivan Vukoja (538) te posebice Mladen Grašić (558) pritiskali su Obrtnik, ali unatoč unatoč dobivanju oba poena, nisu uspjeli anulirati ekipni minu u čunjevima pa je Obrtnik pobjedio sa 5-3 uz 34 plusa. Uspjehom u Čakovcu protiv druge momčadi Željezničara na trećem mjestu se održao Varteks. Sve krivo za Željo je krenulo već od starta. Loš Stanisla Štrukelj (482) smrzava ekipu na sibirski minus od -72, a Luki Štrukelju se, u duelu frizurama najosebujnijih suparnika, drugi put u samo tjedan dana desilo da poen uz isti broj čunjeva gubi na setove, ovaj puta na 519 od aerodinamičnijeg Vrčeka. Uz kombinirani učinak bake i unuka u srednjem bloku (Katarina Rašperger 225 + 228 Manuel Korent), utakmica je Željezničar izmakla posve izvan dohvata pa do kraja nisu pomogli ni poeni braće Turk, Nikole koji se sa 532 može nakon dugo vremena pohvaliti kao najistaknutiji pojedinac sastava te Zvonimira (527). Jedinu pobjedu međimurskih trećeligaša ostvario je Prosvjetar protiv Obrtnika 2011. Na kraju sigurnih 6-2 i 150 razlike pod znakom pitanja bili su tek kroz poečtni par u kojem je gubitkom poena na setove Dragutina Danilovića (521) Obrtnik držao 1-1. Srećom je Emil Horvat pronašao odličnih 571 pa su čunjevi od starta bili debelo na strani Prosvjetara. Igor Maček (549) i Ilija Višić (509) donijeli su 3-1 i nedostižnih 114 plusa, a Stjepan Blažek (545) i Josip Šarić (521) potvrdili su dva nova boda za Prosvjetar. 

 

Na regionalnom prvenstvu parova za juniore koje se održalo u Novskoj Luka Štrukelj i Matija Vikert iz Željezničara zauzeli su drugo mjesto. Bolji od njih za 15 drva bio je samo par domaćina iz Novske. Vikert je bio jača karika dueta sa 548, dok je Štrukelj oborio 534. Drugi par Čakovčana, Stanislav Štrukelj (471) i Zvonimir Turk (506) završili su daleko na začelju.

 

•U subotu je izvršen i ždrijeb regionalnog Kupa u kojem Željezničar nije baš bio najsretnije ruke. Za suparnika su dobili prvoligaša Novsku, a koliko toliko olakotna okolnost je da će se susret igrati u Čakovcu budući Željo nastupa u nižem rangu. Međutim imamo li na umu da je kroz čitavu povijest dvoboja Željezničar samo jednom pobjedio Novsku, a baš nikad na Mladosti, upitno koliki će utjecaj imati sama lokacija. Zanatlija kao drugi međimurski predstavnik također će biti domaćin, a za suparnika su dobili Obrtnik iz Krapinskih Toplica koji je definitivno bio jedna od najboljih opcija te Zanatlija ima vrlo realne izglede uz dobru igru otići i korak dalje. Dvoboji će se igrati najvjerojatnije tokom ožujka. 

 

TJEDNI VODIČ:

 

petak – 20.02. – 18,00h: Zanatlija – Elektra KŽ (3.hkl)

subota – 21.02. – 15,30h: Željezničar – Zanatlija KT (2.hkl)

 

Izvor: 3121