Ostalo 15.05.2017. 20:48. Zadnja izmjena: 15.05.2017. 20:49.

Prvenstvo

Kuglanje: Hrpa medalja za Željezničare

Organizacija državnog prvenstva u relativno novim disciplinama, sprintu i tandemu, na čakovečkoj kuglani Mladost pokazala se kao pun pogodak. U dva dana natjecanja Željezničari su uzeli praktično pola odličja, doduše za savršenu priču nedostajalo je da barem jedna od tih medalja bude ona najsjajnija.

Subota je bila rezervirana za pojedinačnu, izrazito dinamičnu disciplinu sprinta. Kroz kvalifikacije čak četvorica čakovečkih igrača plasirala su se u razigravanje do završnice, dok je na početnoj stepenici zapeo tek Bojan Plevnjak. Osmina finala donijela je odmah duel timskih suigrača u kojem je Tomislav Tvarog kroz dodatnu igru eliminirao Franju Gosarića. Prvu prepreku preskočili su i Predrag Turk te Luka Hojski. Potonji je u četvrtfinalu krajnje dekoncentrirao odradio „pripetavanje“ te ispao od kasnijeg brončanog Filipa Seldara iz Zaboka, dok su Turk i Tvarog napredovali do polufinala. Tu je bio kraj za Tvaroga kojeg je izbacio Stjepan Vrček, dok je Turk „osvetio“ Hojskog te na dramatičan način okončao dan Sedlaru. U vrlo kvalitetnom finalu Stjepan Vrček je kao najkonstantniji igrač cijelog dana posve zasluženo uzeo titulu prvaka dok se Predrag Turk morao zadovoljiti srebrom. Poraženi polufinalisti, Tvaog i Sedlar, svoje su kolekcije podebljali broncama.

U nedjelju su na rasporedu bili tandemi. Prva žrtva kup sustava bio je par Gosarić-Plevnjak kojeg su u osmini u svlačionicu poslali kuglači varaždinske Ceste. U „Željezničarovom“ četvrtfinalu Hojski i Kolarić podlegli su pritisku iskusnijih Turka i Tvaroga te se oprostili od daljnjeg takmičenja. Turk i Tvarog prošvercali su se preko tandema Crikvenice sve do finala, ali ondje su morali priznati premoć paru koprivničke Podravke Miroslavu Šašku i Ivici Uremoviću koji su postali novi državni prvaci. Momci iz Željezničara slave srebro, dok su dvostruki brončani tandemi iz Crikvenice.

Napeti dueli, prava sportska atmosfera u kojoj se pljeskom nagrađivao svaki dobar potez te u konačnici i rezultatski uspješan vikend najbolji je mogući završetak službenog dijela kuglačke sezone za međimurske kuglače.