Ostalo 02.10.2019. 11:24. Zadnja izmjena: 02.10.2019. 11:25.

Kuglačke lige

Kuglanje: Odličan start Željezničara 2

1. HRVATSKA  KUGLAČKA  LIGA: Prognoze su se ostvarile - bez novih bodova

Rasporedom prvenstva kuglači čakovečkog Željezničara unaprijed su bili „osuđeni“ u prva 3 kola osvojiti najviše 2 boda. Te prognoze gotovo su se u potpunosti ostvarile jer nakon prošlotjednog gostovanja kod najbolje europske momčadi Zaprešića, ove im je subote u goste došla ekipa splitskog Mertojaka, viceprvaci države, i odnijela u Split oba boda, uz rezultat 1:7

Sam tijek utakmice jasno je pokazivao tko je viceprvak, a tko novi u ligi. Gosti su već u prvom bloku pokazali snagu jer su prva dva njihova kuglača odigrala 611 i 610 pa su se 588 čunja najboljeg „željezničara“ Predraga Turka činila malim rezultatom, a još više 567 Bojana Plevnjaka. Nešto više očekivalo se od drugog bloka, ali je tu iskočio najbolji pojedinac gostiju Muše s 624 čunja i pobjedio Ninoslava Mikaca (575), a ponovno je razočarao Luka Požega (565). U posljednjem smo bloku konačno vidjeli i jednu dominaciju kuglača Željezničara. Tomislav Tvarog je s 588 srušenih čunjeva osvojio počasni poen za domaćine, a Bojan Košak se ponovno mučio u borbi s čunjevima i završio na skromnih 534 čunja. Ono što je posebno interesantno je da je ukupni rezultat od 3.417 čunjeva na čunj jednak rezultatu iz prvog ovosezonskog domaćinstva, što ukazuje na to da se u ova dva tjedna nije ništa napredovalo u formi.
Sljedeći vikend prvoligaši imaju pauzu zbog europskih kupova, a za dva tjedna Željezničar gostuje kod Osijeka, najneugodnijeg iznenađenja prvenstva jer još nisu osvojili niti bod.

3. HRVATSKA  KUGLAČKA  LIGA: Odličan start Željezničara 2

Ovog tjedna započelo je prvenstvo 3.hrvatske kuglačke lige u kojoj se natječu 4 međimurske ekipe. Utakmice 1. kola do sada su odigrale dvije od njih.
Odličan start u prvenstvo odradili su kuglači druge ekipe čakovečkog Željezničara. Oni su na gostovanju kod ekipe Koprivnice pobijedili 7:1, uz ogromnih 346 čunjeva razlike. Da bi istina bila potpuna treba reći da su za drugu ekipu nastupila i dvojica kuglača iz prve momčadi, ali isključivo na svoj zahtjev, zbog poboljšanja forme. Kako to propozicije dopuštaju u tome nema ništa sporno, ali je sigurno da bez njih pobjeda ne bi bila tako uvjerljiva. Posebno se to odnosi na Luku Požegu koji je srušio 601 čunj. Od stalnih članova druge ekipe najbolji je bio Denis Košak (547), a odmah do njega Božidar Igrec (533).

Neugodno su iznenadili kuglači čakovečkog Zanatlije koji bi po igračkom kadru mogli konkurirati za najviši plasman, ali su već u prvoj utakmici, na gostovanju kod druge ekipe Lepoglave, posrnuli zbog loše igre kao i zbog pomalo čudnog vođenja ekipe, bez potrebe za pričuvama čak i kod rezultata 239 u 60 hitaca. Utakmica je otvorena uspješno što se poena tiče jer su Ivica Petković (556) i Mladen Grašić (524) donijeli 2:1 vodstvo Zanatlije, ali zbog trećeg igrača tog bloka razlika u čunjevima bila je minimalna. U drugom bloku samo je Damir Grašić (541) odigrao na nivou i osvojio treći poen, ali je na kraju presudio ukupni momčadski rezultat u čunjevima, a tu su domaćini bili bolji za 19 čunjeva pa je utakmica završila rezultatom 5:3 u korist Lepoglave 2.
Tijekom ovog tjedna utakmicu 1. kola će odigrati Prosvjetar kao domaćin Obrtniku iz Krapinskih Toplica dok je Dubravčan iz Donje Dubrave slobodan u prvom kolu.

1 Najbolji u Željezničaru, Predrag Turk

Izvor: A. Crnčec