Ostalo 01.06.2018. 07:13. Zadnja izmjena: 01.06.2018. 07:15.

Kuglanje

Ljetna liga: Najbolji Željo ČK

Već tradicionalno svakog proljeća, poslije završetka ligaških natjecanja iz kalendara Hrvatskog kuglačkog saveza, u varaždinskoj se kuglani igra LJETNA LIGA. U njoj redovito sudjeluju i kuglači iz Međimurja. Kuglači, a ne klubovi, jer je u tom neslužbenom natjecanju moguće ekipe prijaviti slobodno, bez obzira u kojem klubu su registrirani za službene utakmice, a nastupaju i neregistrirani, s time da oni imaju 5 čunjeva prednosti po setu već u samom startu. Zato mnoge ekipe imaju dosta šaroliki sastav, pa i naziv, a iz Međimurja od samih početaka sudjeluju kuglači čakovečkog Željezničara, a kasnijih godina su im se pridružili i drugi tako da ove godine imamo i kuglače čakovečkog Zanatlije i Prosvjetara.

Prvi dio natjecanja igra se po skupinama od 4 ili 5 momčadi (ukupno 18) svaki sa svakim, a nakon toga dvije najbolje igraju po kup sistemu sve do završnice. Nastupaju 3 kuglača i igra se disciplina sprint (2x10 hitaca u pune+10 u čišćenje). U igri svaki kuglač protiv svakog iz druge ekipe u jednoj utakmici moguće je osvojiti 9 poena. Od sredine travnja do sada završeno je natjecanje po grupama i sada imamo 8 ekipa koje igraju četvrtzavršnicu.

Od međimurskih ekipa najbolji rezultat postigla je ekipa Željo ČK za koju su igrali kuglači čakovečkog Željezničara. Oni su prvi u B skupini sa sve 4 pobjede i za daljnji plasman morati će pobijediti varaždinsku ekipu Cesta Drum koju čine braća Hojski i Habek iz Varaždina. Druga međimurska ekipa koja se uspjela plasirati dalje je ona simboličnog naziva SIX PACK, a kao što joj i ime govori u njoj su ljubitelji hmelja iz više međimurskih klubova, „pojačani“ jednim neregistriranim, a jedan kuglač im živi čak u Irskoj, ali je imao nastup na prvoj utakmici. Od registriranih u ekipi su 2 člana čakovečkog Zanatlije i 2 Željezničara. Oni su na kraju natjecanja u skupinama osvojili 2.mjesto u D skupini pa ih u četvrtzavršnici očekuje ekipa Cesta Cestari, najbolji dio varaždinskog drugoligaša Ceste.

U četvrtzavršnicu plasirala se i ekipa Zanatlije koja je natjecanje u skupini A završila na 2. mjestu, a za protivnike će imati ekipu Saugeri koju čine kuglači Lepoglave (a nijedan nije iz Lepoglave) i taj bi susret mogao biti jako zanimljiv jer „zanatlije“ u najboljem izdanju mogu dalje. Međimurska ekipa koja se jedina nije uspjela plasirati dalje su kuglači Prosvjetara. Ostali su na dnu skupine D. Četvrtzavršnica se igra u tjednu od 4. lipnja, a realne su šanse da se u poluzavršnici nađu bar dvije međimurske ekipe.

Izvor: Anđelko Crnčec