Ostalo 14.07.2017. 10:07. Zadnja izmjena: 14.07.2017. 10:08.

Kuglačke crtice…

Ljetna sprint liga i prelazni rok kuglača

Najzanimljiviji tjedan izvan kuglačke sezone je za nama. Prelazni rok je zatvoren. Pozitivnom „trgaovačkom“ bilancom mogu se pohvaliti Željezničar i Zanatlija pri čemu su oba kluba istrčala sa samim iznenađenjima.

Glavni fokus Željezničara bio je zadržati postojeći kadar i u tome je, unatoč „napadima“ drugih klubova iz regije, uspio. Najtraženiji je bio Tomislav Tvarog, uvijek je interesantan Zoran Jagić, a o opcijama je razmišljao i Luka Hojski no u konačnici nitko nije promjenio dres. Pridošlice su u neku ruku enigma, posebno gledano iz perspektive njihovih mogućnosti da konkuriraju za najbolju momčad, a obojica novih igrača dolaze iz varaždinskog imenjaka. Nikoli Drožđeku namijenjena je uloga dokazivanja kroz rezervnu ekipu u natjecanju 3. lige sjever, dok je za Igora Ružića plan da se njegovu igru pokuša podignuti do nivoa prve momčadi koja će sudjelovati u prvenstvu 1.B lige.  

Posljednjim potpisima čakovečki Željezničar dodatno je povećao koloniju Varaždinaca u svojim redovima (Hojski, Vrček, Kolarić, Jagić), a kada se toj skupini pridruži i Lepoglavčan Tvarog, međimuski kuglači gotovo pa da će postati manjinci. Osim prednjih akvizicija, Željezničar je jednog igrača ustupio i na dvojnu registraciju pa će tako Matija Vikert tijekom studija u Zagrebu pokušati se nametnuti u klubu „Sidra“. Željezničar je pokušao pod svoje okrilje privabiti Zvonimira Horžitzka iz Osijeka, ali ludbreški zet je rađe odabrao korpivničku Podravku.

Zanatlija Čakovec je doslovce u posljednjim satima prelaznog roka ugrabio dvojicu. I dok je za Franju Božaka nova, tko zna koja već, selidba uobičajena stvar, dolazak Igora Mačeka je u svakom slučaju iznenađenje. Božak je zasigurno najveća ptica selica između Mure i Drave, jer je osim u Dubravčanu bio već u svim klubovima, a u nekima i u više navrata. No, posljednjih desetak godina pretežno je samo (mrtvo) slovo na papiru popisa igrača i nismo sigurni da je u tom cijelom periodu ukupno skupio utakmica za jednu poštenu sezonu. Da li će u Zanatliji priča dobiti sportskiju dimenziju predstoji nam da vidimo. Igor Maček, koji je doduše također već lijepi broj „uniformi“ promjenio (Željezničar, Čakovec, Zabok, Prosvjetar), nije pristao na povratak u klub u kojem je ponikao već se odlučio za novu avanturu o čijoj uspješnosti ćemo suditi nagodinu.  

I Božak te prije svega Maček osiromašili su Prosvjetar koji baš kao ni Dubravčan nisu dobili niti jednog novog igrača.

  • A prethodno prelaznom roku kuglači su se „reklamirali“ na sada već tradicionalnoj Ljetnoj sprint ligi u organizaciji Varaždinskog kuglačkog saveza. U mjesec dana natjecanja na „Dravi“ sudjelovale su četiri međimurske ekipe – Prosvjetar i Zanatlije kao klupske momčadi, „Parketi Gosarić“ sastavljeni prvenstveno od prvotimaca Željezničara te multiekipno-rekreativni Six Pack. Prosvjetar i Zanatlija zapeli su već u skupini dok su se u  četvrfinale probili „Parketari“ i „Six-Pack“ koji su se u istome i međusobno sučelili. U napetoj i tijesnoj utakmici „Parketi Gosarić“ su odnijeli pobjedu od 5-4. Nažalost u polufinale su ušli s desetkovanim kadrom pa su im „Đabalebaroši“ očitali lekciju. Ligu je osvojila miješana muško-ženska ekipa varaždinske Ceste, Đabalebaroši su bili drugi, a „Parketi Gosarić“ su za broncu pobijedili „MIG“ sasatavljenu od igračica Varaždina. Za „Parkete Gosarić“ nastupali su Predrag Turk, Tomislav Tarog, Ninoslav Mikac, Zvonimir Turk i Franjo Gosarić.