Ostalo 23.06.2019. 16:37. Zadnja izmjena: 23.06.2019. 16:41.

Kuglanje

LJETNA SPRINT LIGA: U međimurskom finalu bolji Željo

Ljetna sprint liga koja se od sredine travnja igrala u Varaždinu završena je proteklog tjedna, kada su se igrali polufinalni i finalni susreti, a rezultati međimurskih ekipa su iznad očekivanja. U ligi je sudjelovalo 18 ekipa, a među njima i pet ekipa iz Međimurja – Željo ČK (kuglači čakovečkog Željezničara), Finimo kozlići (mladi kuglači Željezničara), Zanatlija, Six pack (igrači više čakovečkih klubova) i Prosvjetar. Grupnu fazu natjecanja prošli su svi međimurski klubovi, osim Prosvjetara. U nastavku natjecanja, Željo Čk je u četvrtfinalu bio bolji od Zanatlije 6:3, dok je u dvoboju mladih ekipa Finimo kozlića i Six packa prolazak u polufinale izborila ekipa ljubitelja piva, također rezultatom 6:3.
Nedavno su odigrani polufinalni susreti te finale lige.

U prvom polufinalu Željo ČK je igrao protiv ekipe Stara L. iz Varaždina sastavljenu od starijih kuglača te očekivano lako prošao u finale rezultatom 7:2. Six pack igrao je protiv ekipe Cesta cestari sastavljene od boljih kuglača varaždinskog drugoligaša Ceste. Mladići Six packa su unatoč najavama bili još uvjerljivi te lakše od očekivanog pobijedili 8:1. Tako se u Varaždinu igralo međimursko finale, koje je bilo neizvjesno od početka do kraja. U susret je bolje krenuo Željo koji u prvom bloku poenima Franje Gosarića protiv Bojana Plevnjaka i Predraga Turka protiv Andrije Crnčeca dolazi u vodstvo 2:1. Poen za Six pack osvaja Luka Požega protiv Bojana Košaka. U drugom bloku se Six pack vraća, osvajaju dva poena (Crnčec i Plevnjak), a Željo jedan (Gosarić) te se u posljednji blok kreće izjednačeno 3:3. A do kraja odigravala se prava drama.

Svaka ekipa osvojila je još po poen, Franjo Gosarić za Željo, Luka Požega za Six pack, a u trećem i odlučujućem dvoboju pobjednik nije dobiven niti nakon 2 seta pa se igralo doigravanje od po 3 hica. U dvoboju dva Bojana uspješniji je bio stariji Bojan, Košak, i s 21:19 pobijedio Bojana Plevnjaka te tako doslovno u zadnjoj kugli donio Želji 5:4 pobjedu i naslov pobjednika Ljetne sprint lige.

Izvor: ac