Ostalo 19.06.2018. 12:32. Zadnja izmjena: 19.06.2018. 12:37.

Za učenike

Ljetni kampovi: Svaki tjedan sport jedan!

Odmah nakon završetka nastavne godine u Zajednici sportova grada Čakovca krenuli su se organizacijom tradicionalne, sada već 14. po redu, akcije sportskih kampova – „Svaki tjedan sport jedan“. Ove godine čakovečki će osnovnoškolci imati priliku sudjelovati u 24 sportska kampa, a počelo je s kampovima u plivanju, kickboxingu i košarci.

Kampu plivanja na Gradskim bazenima „Marija Ružić“ u Čakovcu odazvalo se je 200-tinjak mladih. Organizator je Čakovečki plivački klub te s mladima rade stručni treneri-profesori kineziologije. Radi se u dvije grupe po 2 sata, a poseban program provodi se s neplivačima.

U dvorana I.OŠ Čakovec stručnjaci Kickboxing kluba 300 Čakovec rade s 40-ak mladih, to je više nego prošle godine, mladi uče i dobivaju mnoga nova saznanja o borilačkim sportovima koji su sve popularniji.

Također u dvorani I.OŠ Čakovec, treneri Košarkaškog kluba Međimurje Čakovec rade s velikim brojem mladih koji se upoznavaju s osnovama košarke, a mnogi od njih nakon završetka kampa moći će nastaviti raditi i baviti se košarkom kroz poznatu košarkašku školu čakovečkog kluba.

Pokrovitelj ove akcije je Grad Čakovec – prijatelj djece.