Ostalo 07.07.2019. 08:30. Zadnja izmjena: 07.07.2019. 08:30.

Aktivno ljeto

Ljetni sportski kampovi za osnovnoškolce Svaki tjedan sport jedan

Kampovima iz plivanja, kickboxinga i odbojke započeli su ljetni sportski kampovi u sklopu projekta „Svaki tjedan sport jedan“ koje sada već 14. put zaredom organizira Zajednica sportskih udruga Čakovca, a ovo će ljeto čakovečki osnovnoškolci imati u ponudi rekordna, čak 24 sportska kampa iz 18 različitih sportova.

  • Najveći broj mladih, njih više od stotinjak, odlučio se za kamp plivanja koji provodi Čakovečki plivački klub. -Imamo dosta iskustva s kampovima, a poseban program provodili smo s neplivačima u bazenu namijenjenom samo njima, rekao je Goran Kolarić, predsjednik ČPK-a. -Polaznici su bili podijeljeni u dvije grupe, tako da smose mogli kvalitetnije posvetiti djeci s osnovnim ciljem poboljšanja njihovih plivačkih tehnika. Prvi dojmovi svih učesnika su vrlo dobri što nas ohrabruje.
  • U dvorani 1. osnovne škole Čakovec okupili su se mladi koji vole kickboxing, a s njima rade stručnjaci iz Kickboxing kluba 300. Voditelj kampa Andrija Kozjak rekao je da su se držali ustaljenog ritma provedbe, a nastojali su mlade naučiti što više o ovom sportu. Glavni cilj im je zainteresirati mlade da se kasnije priključe radu kluba i nastave tamo trenirati.
  • Kamp odbojke održavao se u dvorani Osnovne škole Strahoninec, a za organizaciju je bio zadužen Odbojkaški klub Totovec. S tridesetak mladih radio je trener Aleksandar Kovačić koji je pohvalio Zajednicu sportskih udruga Čakovca, koja je već drugu godinu zaredom omogućila da se kampovi održavaju i van Čakovca. Dolazak u kamp odbojke u poslijepodnevnom terminu koristili su i oni koji su u jutarnjem terminu u drugim kampovima.,

Drugog tjedna provedbe projekta „Svaki tjedan sport jedan” čakovečkim osnovnoškolcima u ponudi su bili kampovi iz odbojke na pijesku i rukometa. Prvi ovosezonski kamp iz rukometa vodili su treneri iz Ženskog rukometnog kluba Zrinski u dvorani Ekonomske i trgovačke škole, a kamp je bio namijenjen i djevojčicama i dječacima. Voditelj kampa iz rukometa bio je proslavljeni trener Goran Mrđen. "U Zapadnoj Europi nakon završetka školske godine, otvaraju se dvorane, dok je kod nas to obrnuto. No, ovdje u Čakovcu ipak vidimo da postoji razmišljanje o tome kako školarci mogu kvalitetno provoditi ljetne praznike", naglasio je. "Pravi cilj je zainteresirati djecu za pojedini sport, a mi se nadamo kako će to biti rukomet", za kraj je rekao Mrđen.

Kamp odbojke na pijesku kod Gradskih je bazena Marija Ružić provodio je Klub odbojke na pijesku Čakovec, a na kampu je sudjelovalo šezdesetak mladih. S njima je radio voditelj kampa Ivan Vabec, koji je poručio: „Sve je išlo po zacrtanom planu, djeca su bila vrlo zadovoljna, radilo se na vježbama zagrijavanja i motorike, ali i na osnovama odbojke čime ih se uvodi u odbojkaške vode”.