Ostalo 04.05.2016. 08:49. Zadnja izmjena: 04.05.2016. 08:54.

Državno prvenstvo

Mažoretkinje Goričan: Tri koreografije zlatne, još tri izborile nastup na Europskom prvenstvu

Mažoretkinje Goričan uspješno su nastupile na 20. Državnom prvenstvu mažoretkinja, održanom od 22. do 24. travnja u Cavtatu. U konkurenciji grupa iz 21 grada natjecalo se 38 mažoretkinja iz Goričana, u seniorskom sastavu Katarina Jakšić, Ivona Blažek, Tajana Mati, Ivana Horvat, Patricia Petric, Ilaria Ribić, Josipa Bašnec, Ana Jakšić, Sara Lesinger, Lucija Višnjić, Klara Mesarić, Viktorija Stanko, Izabel Vadlja, Valentina Mikec, Lana Tisaj, Josipa Marđetko i Bernard Barač. U Cavtatu su bili i mlađi juniori Klara Bistrović, Rebeka Marton, Valerija Dominić, Stela Posavec, Lucija Farkaš, Marija Lukovnjak, Marija Blažek, Patricija Stanko, Lea Markan i Sara Lesinger te minime Eva Pahek, Izabela Marđetko, Tea Kos, Lorena Kolenda, Manuela Brodarić, Laura Tišljarić, Iva Vugrinec, Hana Purgar, Stefani Mesarić i Ivona Gotal. Natjecale su se s 11 koreografija, od kojih je 8 nagrađeno medaljama, a čak 6 steklo pravo natjecanja na Europskom prvenstvu u Engleskoj.

Boje Hrvatske tamo će braniti osvajači zlata u Cavtatu, to su seniorska grupa s rekvizitima, s temom Hawaii, i dvije solistice s rekvizitima, mlađa juniorka Lea Markan i juniorka Sara Lesinger, zatim kadetkinja Marija Blažek, u solu s rekvizitima srebrna, te dva dueta – seniorski Ilaria Ribić i Bernard Barač, u Cavtatu drugi, i kadetkinje Marija Blažek i Lea Markan, koje su osvojile treće mjesto. U izuzetno jakoj konkurenciji osvojena su još dvije bronce, izborili su ih seniori i mlađi juniori u tradicionalnom mažoret plesu. I ostale koreografije su zauzele visoka mjesta, minime su na svom prvom natjecanju bile četvrte kao i Klara Bistrović u solo nastupu s rekvizitima, dok su Valerija Dominić i Klara Bistrović u duetu bile šeste. Koreografije su osmislili i uvježbali treneri Bernard Barač, Marija Horvat i Katarina Vahtarić-Lovrenčak.

Treba istaknuti da su mažoretkinje iz Goričana plesale u novim kostimima koje su izradile vješte ruke krojačice Lidije. Roditelji i simpatizeri su i ovom prilikom uložili puno vremena, volje i kreativnosti u izradu rekvizita kao i u pripremu odlaska na prvenstvo, u čemu su ih vodile predsjednice Tatjana Ribić i Paula Lesinger. Pomogli su i Općina Goričan i sponzori, mažoretkinje zahvaljuju njima kao i roditeljima i simpatizerima koji su ih bodrili s tribina.