Ostalo 04.05.2016. 11:07. Zadnja izmjena: 04.05.2016. 11:17.

Državno prvenstvo

Mažoretkinje Murskog Središća osvojile dvije srebrne medalje

Proteklog vikenda u Cavtatu se održalo se 20. državno prvenstvo u mažoret plesu ali i velika proslava 20-og rođendana Saveza mažoretkinjaNa istom je sudjelovalo 20 timova iz cijele Hrvatske s oko 800-tinjak svojih mažoretkinja i mažoreta. 
36 mažoretkinja Murskog Središća u dobnoj skupini minime starije i skupini mlađi juniori svoj trud i rad prikazalo je u 5 različitih koreografija i kategorija. Tako su plesale tradicionalni mažoret ples, grupu pom poni-mlađi, grupu-zastave i solo s rekvizitima najmlađi Eva Varga.

Puno truda i rada uloženog od strane trenera Lare Podgorelec, Lucije Mutvar Bedić, Patricije Jambrošić te svih djevojčica i djevojaka koje su se mjesecima pripremale za ovo natjecanje pokazalo se i u rezultatima koje su tamo postigle. Tako su minime starije osvojile srebro u kategoriji pom pon najmlađi, a mlađe juniorke u kategoriji zastava. U grupi minime starije plesale su Ema Sobočan, Nika Drk, Roberta Radiković, Iva Horvat, Saša Matić, Pavla Nađ, Karla Hren, Sara Bogdan, Franka Kodba, Eva Varga, Arijana Srpak, Laura Kukovec, Alma Vuglač, Magdalena Jepure, Sara Debelec i Lana Žganec.

U grupi mlađi juniori plesale su:Taša Goričanec, Nera Hranilović, Rahela Novinić, Mia Sobočan, Mirna Bilas, Anja Jambrešić, Karla Vršić, Maša Varga, Veronika Kontrec, Megi Kutnjak, Lorena Stubičar, Kristina Škvorc, Marija Lisjak, Dora Hranilović,Marija Bogdan, Patricija Jambrošić, Marta Malović, Nensi Tomašić i Ana Slamek.

Odlazak na ovo državno prvenstvo bilo je jedno veliko plesno i natjecateljsko iskustvo, velika motivacija za daljnji rad, ali i prekrasno druženje ispunjeno navijanjem za sve sudionike, smijehom i radosti. Sve ovo mažoretkinje ne bi uspjele bez truda, motivacije, velikih odricanja te veliku potporu roditelja, zajednice i sponzora koji podupiru rad i napredak Udruge.

Izvor: Lara Podgorelec