Ostalo 08.10.2016. 17:33.

21. sportsko natjecanje

Međimurcima nekoliko medalja po disciplinama i u pojedinačnoj konkurenciji

U subotu, 1. listopada, u Karlovcu je održano tradicionalno, 21. sportsko natjecanje dragovoljaca i veterana domovinskog rata, u organizaciji Podružnice UDVDR RH Karlovačke županije, a pod pokroviteljstvom Ministarstva branitelja. Među više od tisuću hrvatskih branitelja bili su i članovi ekipe međimurske podružnice UDVDR-a, koji su pravo nastupa izborili na županijskom natjecanju održanom koncem lipnja u Donjoj Dubravi. Dragovoljci i veterani su svoju snagu i vještine odmjerili u osam sportskih disciplina. U malom nogometu međimurski branitelji bili su deveti, u potezanju konopca  dvadeseti, u streljaštvu deseti, u kuglanju drugi, u šahu jedanesti, u boćanju dvanaesti, u stolnom tenisu peti, dok su najuspješniji bili u elektronskom pikadu, pripala im je pobjeda.

U ukupnom poretku, nakon zbrajanja bodova po disciplinama, prvo mjesto je osvojila ekipa Primorsko-goranske županije, drugo ekipa Zagrebačke, a treće ekipa domaćina, Karlovačke županije. Međimurska ekipa osvojila je vrlo dobro šesto mjesto, zapravo je falilo samo malo "tonaže" u potezanju konopca ili 3 boda do trećeg mjesta ukupno. Kuglačka ekipa koju su činili Zvonimir Plevnjak, Zlatko Turk, Ivan Rođak i Dražen Cenko nagrađena je peharom za drugo mjesto, a Zvonimir Plevnjak je u pojedinačnoj konkurenciji sa srušenih 170 čunjeva bio prvi i osvojio zlatnu medalju. Ženska ekipa u elektronskom pikadu u sastavu Danijela Zadravec, Jadranka Bistrović i Gordana Bakač s ukupno 2.432 kruga premoćno je pobijedila u ekipnoj konkurenciji, a Danijela Zadravec s 932 kruga bila najbolja u pojedinačnoj konkurenciji.

U šahu je Tihomir Želežnjak na četvrtoj ploči osvojio zlatnu medalju. Ovogodišnjim natjecanjem zatvoren je ciklus u domaćinstvu natjecanja, sve su županije bile organizatori susreta. Budući da je Čakovec 1996. godine bio domaćin onih prvih, sada su veliki izgledi da bude domaćin sljedećih.