Ostalo 02.02.2018. 10:49. Zadnja izmjena: 02.02.2018. 10:50.

Prvenstva

Međimurje u lipnju ugošćuje tri svjetska natjecanja u sportskom ribolovu

Međimurje je ove godine domaćin 20. Svjetskog prvenstva u lovu ribe udicom na plovak kategorija osoba s invaliditetom, 11. Svjetskog prvenstva u lovu ribe udicom na plovak za kategoriju veterana i 1. Svjetskog prvenstva za veterane – master. Kako bi se najavila ova iznimno važna sportska događanja u lipnju, u LifeClass Termama Sv. Martin održan je sastanak Organizacijskog odbora, a netom nakon toga i konferencija za medije gdje je predstavljen plan natjecanja.

Prvenstvo će se održati pod okriljem FIPSed-a, Saveza športskih ribolovnih društava Međimurske županije, Hrvatskog športskog ribolovnog saveza te Međimurke županije u suradnji s Općinama Podturen, Selnica i Sv. Martin na Muri te Gradom Mursko Središće. - Mi smo vrlo spremno i s velikom radošću odlučili podržati ove za Međimurje, ali i za cijelu Hrvatsku velike događaje, tim više ako znate da se sportskim ribolovom u svijetu bavi 250 milijuna ljudi, rekao je pritom župan Međimurske županije Matija Posavec te dodao kako će velik broj natjecatelja, ali i njihovih pratitelja, uz mnogobrojne svjetske medije tih dana označiti novi doprinos za razvoj Međimurja, međimurskog sporta, gospodarstva te za prezentaciju ljepota i potencijala koje imamo.

Natjecanje će se održati na potezu Podturen – Selnica – Sveti Martin na Muri – Mursko Središće te će trajati šest dana, točnije od 12. lipnja do 17. lipnja 2018. - Ovdje će se održavati tri svjetska natjecanja odjednom, to se rijetko kada događa te će se takvim natjecanjima podići razina kontinentalnog turizma Republike Hrvatske, istaknuo je predsjednik Sever i pohvalio međimurske ribiče kao organizatore, ali i hrvatsku reprezentaciju koja se natječe u kategoriji osoba s invaliditetom, svjetske viceprvake. Ponos što će hrvatske boje braniti u Hrvatskoj i u Međimurju u njihovo je ime istaknuo trener Dražen Filipović. Od 12. lipnja započinju pripreme i prvi treninzi za natjecatelje, a službeno svečano otvorenje natjecanja upriličit će se 14. lipnja s mimohodom i postrojavanjem kod domaćina Grada Mursko Središće.