Ostalo 26.11.2019. 11:24. Zadnja izmjena: 26.11.2019. 11:28.

Virovitica

Međimurske rekreativke i dalje u vrhu sportske rekreacije u Hrvatskoj

Domaćin ovogodišnjeg, 15. Hrvatskog festivala sportske rekreacije žena bio je grad Virovitica. Festival, na kojemu je nastupilo rekordnih 29 ekipa iz cijele Hrvatske, održan je u subotu 16.11.2019. godine, a zajednički su ga organizirali  Društvo za sport i rekreaciju Podgorje  i Hrvatski savez športske rekreacije „Šport za sve“ Zagreb.

Pravo sudjelovanja na festivalu ostvarilo je i pet međimurskih ekipa i to Udruga žena Dunjkovec, Sportsko rekreativna udruga Prijatelji - Sport za sve Goričan, Udruga sportske rekreacije Sport za sve Mala Subotica, USR Sport za sve Mursko Središće i UŽ Strahoninec.  Natjecanje se odvijalo u  6   rekreativnih disciplina, a svoju preciznost i brzinu  rekreativke su pokazale u  gađanju rukometnom loptom, nabacivanju  kolutova, visećoj kuglani, vođenju nogometne lopte, pikadu i gađanju koša košarkaškom loptom. Nakon dvosatnog natjecanja i zbrajanja rezultata prvo mjesto zasluženo su osvojile članice domaće ekipe DSR Podgorje. Drugo mjesto osvojila je ekipa Višnjice, dok je treći bio Lančić – Knapić.

Iako je ovo prvi festival na kojemu ni jedna međimurska ekipa nije bila na postolju, međimurske rekreativke i dalje spadaju u sam vrh hrvatske sportske rekreacije. Mursko Središće bilo je četvrto, Mala Subotica peta, Dunjkovec sedmi, Strahoninec osmi dok je ekipa Goričana bila deseta, što je za njih odličan uspjeh jer im je ovo bio prvi nastup na državnom natjecanju. Valja spomenuti da su rekreativke Murskog Središća bile prve u pikadu,  Mala Subotica je bila druga u nabacivanju kolutova i treća u visećoj kuglani, Dunjkovec drugi u gađanju koša, Goričan drugi u visećoj kuglani, te Strahoninec treći u nabacivanju kolutova i treći u pikadu.