Ostalo 17.04.2019. 13:49. Zadnja izmjena: 17.04.2019. 13:56.

U Đurđevcu

Međimurski školarci na državnom prvenstvu u karateu

Na nedavno održanom Otvorenom državnom prvenstvu sportskih društava osnovnih škola u karateu, održanom u Đurđevcu, nastupile su i ekipe osnovnih škola iz Male Subotice i Nedelišća, koje su se u Međimurje vratile s odličnim plasmanima.

Učenice OŠ Tomaša Goričanca iz Male Subotice, koje je vodila profesorica Dora Puklek, uzele su srebro u konkurenciji djevojčica. Osvojile su 32 boda te na kraju bile samo jedan bod iza pobjednica iz Bregane. Uspjeh dobiva na težini jer su učenice iz Male Subotice nastupile samo s četiri od mogućih sedam natjecateljica. Da su imale još jednu natjecateljicu osvojile bi zlato jer se već za sudjelovanje dodjeljuje jedan bod. U muškom dijelu turnira učenici OŠ Nedelišće, koje je vodio profesor Aleksandar Puklavec, osvojili su 33 boda. Za osvajanje trećeg mjesta nedostajao im je samo jedan bod, kojeg bi dobili da su nastupili u punom sastavu. Naime, od mogućih devet, boje škole branilo je osam natjecatelja. Na prvenstvu je nastupala i ekipa učenika iz OŠ Tomaša Goričanca koja je na kraju bila 10.

Za Osnovnu školu Tomaša Goričanca Mala Subotica nastupile su Aida Trstenjak,Ema Marčec, Tena Vurušić i Tia Križaić. Aida, Tena i Ema osvojile su zlatne medalje, Tia srebrnu, dok je Aida osvojila i brončanu medalju. Za mušku ekipu OŠ Tomaša Goričanca nastupili su Lovro Farkaš, Jurica Ignac, Leonardo Balog, Kristijan Ignac, Mateo Ignac, David Oršoš, a jedinu, zlatnu, medalju je osvojio Lovro. Josip Slukić, Noa Molnar, Petar Slukić, Vito Ciglarić, Vilim Preložnjak, Vedran Štefulj, Roko Ciglarić i Marko Lepoglavec, nastupili su za Osnovnu školu Nedelišće, pri čemu su zlatne medalje osvojili Josip i Noa, srebrne Petar i Vedran, dok su Roko, Marko i Vito osvojili brončane medalje.

Izvor: tj