Ostalo 12.02.2019. 12:48. Zadnja izmjena: 12.02.2019. 12:51.

Badminton

Međimurskim badmintonašima rekordne tri brončane medalje na seniorskom Prvenstvu Hrvatske

Na nedavno održanom 28. seniorskom Prvenstvu Hrvatske 2019. nastupilo je 44 najboljih igrača i igračica iz 6 klubova Hrvatske, a među njima uspješno je nastupila i seniorska ekipa Badmintonskog kluba Međimurje Čakovec pod vodstvom trenerice Emilije Talan i trenera Tomislava Grubića. U konkurenciji seniora naslov državnog prvaka osvojio je Zvonimir Đurkinjak (Medvedgrad Zagreb), dok su naši igrači, Luka Grubić, Luka Vlahek i Borna Vadlja, ispali u osmini finala. U konkurenciji seniorki naslov državne prvakinje osvojila je Matea Čiča (Medvedgrad Zagreb), dok su od naših igračica Ela Trstenjak i Emilija Talan ispale u osmini finala, a Laura Horvat u šesnaestini finala.

U konkurenciji muških parova naslov državnih prvaka obranio je par Zvonimir Hoebling/Igor Čimbur (Medvedgrad Zagreb), dok su brončane medalje osvojili su naši parovi Luka Vlahek/Matija Hranilović te Luka Grubić/Borna Vadlja. U konkurenciji ženskih parova naslov državnih prvakinja osvojile su Katarina Galenić/Maja Pavlinić (Medvedgrad Zagreb), a naš par, Ela Trstenjak/Emilija Talan, osvojio je brončanu medalju. U konkurenciji mješovitih parova naslov državnih prvaka osvojio je par Zvonimir Đurinjak/Katarina Galenić (Medvedgrad Zagreb).

U sklopu SPH-a 2019 održana je svečana ceremonija dodjele medalja najboljim seniorima u ukupnom poretku Hrvatskog kupa za 2018. godinu, gdje su Luka Grubić i Emilija Talan osvojili 2. mjesta u pojedinačnom poretku, kao i Luka Vlahek i Matija Hranilović u poretku muških parova, dok je seniorska ekipa kluba također osvojila srebrnu medalju.

Izvor: tg