Ostalo 23.05.2019. 10:14. Zadnja izmjena: 23.05.2019. 10:14.

Badminton

Međunarodni badmintonski turnir ovog vikenda u Čakovcu

  • ADRIA U17 INTERNATIONAL: Luka Črep i Ivan Grubić nastupili za reprezentaciju Hrvatske

U Opatiji je nedavno održan je međunarodni turnir Adria U17 International 2019., koji se igra u sklopu serije BEC  U17 za 2019, a na kojem je nastupilo 136 igrača i igračica iz 20 zemalja. Za mlađu juniorsku reprezentaciju Hrvatske nastupili su i igrači Badminton kluba Međimurje, Luka Črep i Ivan Grubić po drugi put ove godine. Obojica su poraženi u prvom kolu nakon napetih i uzbudljivih mečeva, a poraz su upisali i u konkurenciji parova. U konkurenciji mješovitih parova oba naša para poražena su u 2. kolu, Luka Črep sa koprivničankom Anjom Matovinom od luksemburškog para, a Ivan Grubić sa Nikom Matovinom od mađarskog para.

  • ADRIA YOUTH INTERNATIONAL: Solidan nastup u Opatiji

U isto se vrijeme u Opatiji održavao i međunarodni turnir za poletarce U11, mlađe kadete U13 i kadete U15, na kojem jenastupilo 149 igračica i igrača iz 20 zemalja, a među njima i ekipe BK-a Međimurje pod vodstvom  trenera Tomislava Grubića.

U konkurenciji mlađih kadeta Vito Peti u konkurenciji pojedinaca osvojio je treće mjesto u skupini, dok je u konkurenciji parova s Lovrom Matovinom poražen nadomak medalje u četvrtfinalu kao i u mješovitom parovima s Vanjom Novak. U konkurenciji mlađih kadetkinja Vanja i Nela Novak pojedinačno su osvojile treća mjesta u svojim skupinama, dok su u konkrenciji parova poražene u četvrtfinalu. U konkurenciji kadeta Matej Martinaj osvojio je drugo mjesto u svojoj skupini, a Josip Đeri treće, dok su u konkurenciji parova Josip i Matej poraženi u prvom kolu. U konkurenciji mješovitih parova Josip Đeri i Nela Novak također su zapeli na prvoj prepreci.

  • Međunarodni badmintonski turnir ovog vikenda u Čakovcu

Badmintonski klub Međimurje Čakovec organizator je tradicionalnog 11. Međunarodnog turnira „Čakovec Croatia osiguranje Open Youth International 2019“ za limače, mlađe kadete, kadete i juniore, koji će se igrati u pojedinačnoj konkurenciji te muškim i ženskim parovima. Međunarodni turnir će se održati u dvorani II. Osnovne škole Čakovec u subotu, 25. svibnja od 9.30 do 20:00 sati. Svečano otvaranje predviđeno je za 9:45 sati, početak natjecanja u 10:00 sati, a finalne borbe počet će poslije 16:00 sati. Na 11. međunarodnom turniru za mlade očekuje se nastup stotinjak mladih igrača iz Hrvatske, Slovenije, Austrije, Slovačke i Mađarske, a među njima i ekipe limača, kadeta i juniora Badminton kluba Međimurje.

Izvor: tg