Ostalo 07.03.2020. 08:13. Zadnja izmjena: 07.03.2020. 08:29.

Spidvej

Milenium će biti domaćin treće utrke novog prvenstva

U kalendaru Speedway kluba Unia iz Donjeg Kraljevca ove godine je samo jedna utrka, ali ta će biti najviše kategorije – na stadionu Milenium 22. kolovoza održat će se jedna od utrka za ovogodišnje Europsko prvenstvo.

Finalna serija prvenstva počinje u Vojensu, u Danskoj, nastavlja se Lodzu, u Poljskoj, utrka u Donjem Kraljevcu bit će treća etapa, a zaključak prvenstva bit će u Chorzowu, u Poljskoj. Za našeg Juricu Pavlica put u borbi za naslov najboljeg u Europi vodi od kvalifikacijske utrke 11. travnja u Debrecenu, u Mađarskoj, a bude li tamo uspjeha, preko završnice izlučnog dijela prvenstva, tzv. Challenga, 6. lipnja održat će se u našem susjedstvu, u Krškom, u Sloveniji.

No, mjesto na utrci u Donjem Kraljevcu svakako mu je osigurano, kao predstavniku domaćina. Jurica će se upustiti i u borbe za pravo sudjelovanja u seriji Grand Prix utrka za naslov svjetskog prvaka u spidveju 2021. godine. Njegova kvalifikacijska utrka bit će 23 svibnja u talijanskom Terenzanu, a Challenge 11. srpnja u Žarnovici, u Sloveniji.