Ostalo 24.05.2019. 22:11. Zadnja izmjena: 24.05.2019. 22:13.

Judo

Mladi judaši Zrinskog vratili se iz Zagreba s pregršt medalja

U Zagrebu je nedavno održano međunarodno natjecanje u judu, Kup Dugave, na kojem se okupilo preko 430 natjecatelja iz 5 zemalja, a među njima i 28 judašica i judaša Judo kluba Zrinski iz Čakovca. Nastupili su i najmlađi članovi kluba koji su se po prvi puta okušali u borbama. Tako je Sara Antolović u uzrastu do 8 godina osvojila prvo mjesto, Filip Dolar odličnim je borbama osvojio drugo mjesto, a Ilan Buza treće. U uzrastu do 10 godina nastupili su Nika Đurinić, koja je u jakoj konkurenciji osvojila sedmo mjesto, Fran Hranilović  sa dvije pobjede i dva poraza zauzeo je peto mjesto, a nastupili su još: Tin Vabec, Nikola Kovačić, Jan Grabant, David Kolar, Lovro Novak i David Lepen Bohnec. Stela Kolar je u uzrastu do 12 godina po prvi puta odličnim borbama osvojila sedmo mjesto. Leon Resman s 3 pobjede i porazom u finalu osvojio je drugo mjesto, Nikola Jalšovec zauzeo je sedmo mjesto, Luka Huljak osvojio je brončanu medalju, Matej Naranđa bio je drugi, dok je Loren Janković Crnčec s dvije pobjede i dva poraza zauzeo peto mjesto. Prvo natjecanje bilo je Marselu Antoloviću i Lovri Mutvaru, koji nisu uspjeli doći do medalje.

Najviše medalja članovi JK-a Zrinski osvojili su u uzrastu do 14 godina, gdje su najbolje judašice kluba i ovaj puta opravdale državne medalje. Tako je Antonija Matoša osvojila prvo mjesto, kao i Lorena Hranilović, koja se okušala i U16, gdje je ponovno bila najbolja i osvojila još jednu zlatnu medalju. Gala Pasarić osvojila je drugo mjesto, Borna Šimunić treće, Mihael Petran drugo, dok je Dino Vuk bio treći. Nastupio je jos i Jakov Naranđa, kojemu je ovo također bilo prvo natjecanje.

Pregrštom medalja Judo klub Zrinski Čakovec u ukupnom je poretku između 35 klubova zauzeo peto mjesto. Ekipu su na natjecanju vodili treneri Ksenija Vabec i Filip Šeketa.

Izvor: