Ostalo 06.01.2019. 11:41. Zadnja izmjena: 06.01.2019. 11:45.

Svečana dodjela nagrada

MURSKO SREDIŠĆE: Tko su najsportaši godine?

Udruga mažoretkinja Murskog Središća proglašena je najboljom momčadi, a sportski ribolovac Mensur Rošić, član SRD-a Mura Mursko Središće, za najsportaša s područja Grada Mursko Središće u 2018. godini. Svečanost dodjele Godišnje nagrade, koje se dodijeljuje pojedincima i udrugama za izvanredne uspjehe na državnim i međunarodnim natjecanjima upriličena je proteklog četvrtka U Centru za kulturu „Rudar“ Mursko Središće,  a nagrade i priznanja podijelili su gradonačelnik Dražen Srpak i zamjenik Miljenko Cmrečak. 

Godišnju nagradu Udruga mažoretkinja primila je zbog osvajanje jednog trećeg i jednog drugog mjesta na Državnom prvenstvu mažoretkinja u Solinu i Međunarodnom twirling i mažoret festivalu Samoborfest 2018. u Samoboru.

Mensur Rošić kao član reprezentacije Hrvatske osvojio je prvo mjesto na 20. Svjetskom prvenstvu u ribolovu za osobe s invaliditetom.

Osim sportašu  i momčadi godine, čestitke su upućene i ostalim uspješnim udrugama I pojedincima koji su postigli zavidne sportske I druge uspjehe. Među onima koji su se kroz godinu istakli svojim radom je i Planinarsko Društvo Bundek, čiji je Vincekov pohod proglašen najboljom planinarskom akcijom u RH, zatim Sportsko ribolovno društvo Mura Mursko Središće čija je članica Marijana Mutak osvojila 1. mjesto u pojedinačnom plasmanu na Prvenstva Hrvatske za seniorke, ekipa SRD „Mure“ 3. mjesto na Prvenstvu Hrvatske za seniorke i 2. mjesto   II lige –sjeverna Prvenstvu Hrvatske za seniore.

Udruga sportske rekreacije Sport za sve Mursko Središće također je osvojila niz medalja, a sjajne rezultate postigli su i atletičari i atletičarke Atletskog kluba Mursko Središće Karlo Bogdan, Tena Marodi, Lea Marodi, Tena Kerovec, Rebeka Novinić,  Melani Tuksar, Anja Zadravec, Anja i Nika Jambrešić, Kneja Pokrivač.

I Shotokan karate klub "Muraken" Mursko Središće može se pohvaliti sjajnim rezultatima. Članovi Murakena Vanja Tot, Nika Maltarić, Filip Golubić, Toma Frančić, Hrvoje Posavec i Jana Augustić ostavili su trag na brojnim domaćim i međunarodnim turnirima.

Tradicionalno jedan od najuspješnijih je i Radio klub "Međimurje". Anita Žerjav, Anja Bahun, Jelena Tuksar, Vladimir Vinko u različitim su disciplinama postizali zapažene rezultate na državnim, regionalnim i svjetskim natjecanjima.

Uspješni učenici

Među onima koji su u 2018. godini postizali sjajne rezultate u brojnim sportovima, ali i natjecanjima u znanjima i vještinama (informatika, elektronika, elektrotehnika, kemija, čitanje, poznavanje hrvatskog jezika...) je i velik broj učenika OŠ Mursko Središće i njihovih mentora. Među njima su županijski prvaci -nogometaši, odbojkašice, atletičarke, trkačice...