Ostalo 06.09.2016. 08:15.

Streljaštvo - seniori

Na streljani u Čakovcu održano prvenstvo županije u gađanju pištoljem i revolverom

Prvenstvo županije u gađanju pištoljem i revolverom velikog kalibra za seniore održano je ove subote u organizaciji SD Mihovil na streljani u Čakovcu.

U disciplini Vk pištolj 10+10 hitaca prvo mjesto osvojila je ekipa Mihovila s 486 krugova. Drugo mjesto osvojila je ekipa Alzasa s 463 kruga, a treće mjesto ekipa Slobode s postignutih 355 krugova. U pojedinačnoj konkurenciji dvadeset i dva natjecatelja prvo mjesto osvojio je Damir Novak (Mihovil) s 169 krugova ispred klubskog kolege Antuna Ladića s 164 kruga, a treće mjesto osvojio je Ivica Takač (Alzas) s postignutih 163 kruga.

U disciplini Vk revolver 10+10 hitaca prvo mjesto osvojila je ekipa Mihovila s postignutih 517 krugova ispred ekipa Alzasa s 415 krugova. U pojedinačnoj konkurenciji jedanaest natjecatelja prvo mjesto osvojio je Antun Grošanić (Mihovil) s 179 krugova ispred klupskih kolega Vjerana Horvata s 178 krugova i Antuna Ladića s 163 postignuta kruga

U disciplini Vk pištolj / revolver 15+15 hitaca prvo mjesto osvojila je ekipa Mihovila s 769 krugova ispred ekipe Alzasa s postignutih 722 kruga. U pojedinačnoj konkurenciji šesnaest natjecatelja prvo mjesto osvojio je Antun Grošanić (Mihovil) s 263 kruga krugova ispred klupskih kolega Vjerana Horvata s 262 krugova i Antuna Ladića s 250 postignutih krugova.

Ekipnu normu za nastup na državnom prvenstvu u sve tri discipline ispunile su ekipe Mihovila, dok je ekipa Alzasa ispunila normu samo u disciplini Vk pištolj / revolver 15+15 hitaca.

Pojedinačnu normu u disciplini Vk pištolj 10+10 ispunili su članovi Mihovila: Damir Novak, Antun Ladić, Vjeran Horvat, Igor Gregorec i Antun Grošanić te Ivica Takač i Nenad Štrek, članovi Alzasa.

U disciplini VK revolver 10+10 hitaca pojedinačnu normu ispunili su samo članovi Mihovila: Antun Grošanić, Vjeran Horvat, Antun Ladić i Damir Novak.

U disciplini Vk pištolj/revolver pojedinačnu normu ispunili su članovi Mihovila: Antun Goršanić, Vjeran Horvat, Antun Ladić, Damir Novak, Igor Gregorec i Branko Sušec te članovi Alzasa: Ivica Takač, Saša Kralj, Tihomir Matoša i Nenad Štrek.

Prvenstvo države na rasporedu je 17. i 18. rujna u Zagrebu, a ekipama i pojedincima iz naše županije želimo puno uspjeha.