Ostalo 17.04.2019. 08:07. Zadnja izmjena: 17.04.2019. 08:07.

Subota, 27. travnja

Najbolji europski vozači speedwaya dolaze u Donji Kraljevec!

S prvim znakovima proljeća motori vozača na treninzima brujali su stazom stadiona Milenium u Donjem Kraljevcu, ali prava akcija dogodit će se 27. travnja na utrci Europskog prvenstva u speedwayu. Subota navečer od 19 sati, idealna je prilika da se cijela obitelj ili društvo prijatelja izvede i provede večer uz adrenalinske vožnje profesionalaca iz četrnaest europskih zemalja, na motociklima od 500 kubika, bez kočnica i brzina, pogonjenih metanolom na stazi dužine 305 m od drobljenog kamena i maksimalnom brzinom do 100 km/h. Naime, tog će se dana održati jedna od četiri kvalifikacijske utrke iz koje će se najbolja četvorica vozača kvalificirati u daljnji krug natjecanja – Speedway Euro Championship Challenge.

Jurica Pavlic, predstavnik domaćina, tražit će svoje mjesto u daljnjem krugu natjecanja, a kasnije u Finalima Speedway Europskog prvenstva koja se voze u četiri utrke: u Gustrowu (Njemačka), Vojensu (Danska) te Torunu i Chorzowu (Poljska). Jurica iza sebe ima titulu europskog prvaka iz 2007. godine, koju bi bilo lijepo ponoviti nakon 12 godina.

„Voziti na domaćoj stazi je fenomenalan osjećaj, dok motor ide i dok se osjećam da mogu pobijediti! Do tog stanja uma je zahtjevno doći, iako ne i nemoguće! Imam samo pet vožnji kroz cijelu utrku i zapravo je najvažnije finale, ta 22. vožnja iz koje se sva četvorica vozača kvalificiraju dalje. Dajem sve od sebe u svakoj utrci i veselim se ovoj na Mileniumu, ali da će biti lako – neće! Zato svaka podrška s tribine puno znači!“ - rekao je Jurica, koji do onda ima još dvije utrke u poljskoj prvoj ligi gdje drugu godinu zaredom vozi u Start Gnieznu čiji je kapetan.

Ulaznice po 50 ili 80 kuna mogu se kupiti prije utrke ili u pretprodaji na www.ticket2go.hr, dok djeca do 14 godina imaju besplatan ulaz, javljaju nam organizatori utrke.