Ostalo 24.10.2016. 11:11. Zadnja izmjena: 24.10.2016. 11:13.

1.HKL

Ne ide i ne ide - novi poraz kuglača Željezničara

Negativan niz Željezničara se nastavalja – nakon četvrtog poraza za redom slaba će utjeha biti da su čak tri neuspjeha pretrpljena s minimalnih 5-3. Željo je ponovno cijelu utakmicu bio u egalu s poenima dok prednost u čunjevima na strani Osijeka nije bila osjetna. Tako je još kroz zadnji blok bilo samo -16 da bi konačnih -70 (3477-3547) bila zapravo najveća razlika koju su Slavonci imali tokom cijelog dana. No, treba biti iskren i kazati da je Osijek sve svoje duele osvajao s popriličnom zalihom čunjeva, dok su Čakovčani dva poena uhvatili u samim finišima dvoboja. Željo je imao tri odlična ostvarenja, međutim isto tako i ovog su vikenda dvojica bili ispod razine prve lige. Standardnom dvojcu s kvalitetnim rezultatima, Zoranu Jagiću te Tomislavu Tvarogu, u subotu se kao igrač utakmice priključio tragičar iz prošlog kola, Predrag Turk. Iznenađujući starter Franjo Gosarić odigrao je u okviru očekivanog, a podbacili su Ninoslav Mikac i Bojan Plevnjak. Na startu je  je Predrag Turk u najjačem pojedinačnom ogledu dana omjerom 617-600 nadjačao Pušića. Turk je na zadnju stazu ušao sa 33 fore, da bi se Pušić 14 kugli prije kraja približio na tek 9 minusa, ali je Željezničarov kapetan uspješno odbio napad. Ninoslav Mikac (540) dopustio je prije svega lošim čišćenjem (166) Radošu (600) da napravi veliku prednost. U srednjoj dionici dva čista dvoboja. Tomislav Tvarog je vrlo ujednačenim te prije svega kvalitetnim nastupom (3 x 157) s ukupnih 615 drva lako izašao na kraj s Harkanovcem (554), dok je Franjo Gosarić (564) bio na razini svojih mogućnosti, ali ni blizu šanse da prati Liovića (614).

Obečavajuće je krenulo u posljednjem bloku. Zoran Jagić nas je već razmazio svojom igrom pa njegovo otvaranje sa 154 nije ništa čudno, ali je zato potegnuo i Bojan Plevnjak (151) pa su protiv Horžitskyog (143) i Mušanića (146) zaostatak sveli na svega 16 čunjeva. Nažalost, tu je priča i stala, barem što se tiče opcije da Željo slavi. Razlog leži u tome što do kraja dana Plevnjak gotovo da nije spojio dvije precizne kugle te je završio kao najslabiji pojedinac dana sa tek 539 drva, omogućivši Mušaniću (582) da mirno iskontrolira utakmicu. Jagićev duel je bio neizvjestan do kraja, a unatoč visokih 602 drva, Horžitskyog je dobio tek zadnjom kuglom (597). Na tribinama se ponovno postavljalo pitanje odabira igrača, odnosno koliko će neka imena imati kredita dok ih se čeka da napokon proigraju.

Među imenima koja potencijalno mogu donijeti napredak prema trenutnoj situaciji nažalost (najmanje) do kraja sezone najvjerojatnije neće biti Bojana Košaka čija ozljeda je znatno ozbiljnija nego se u prvi tren činilo te će zahtjevati operativni zahvat. Da ne bi sve bilo crno svakako treba spomenuti do činjenicu da Željezničar po prvi puta ima trenutno vodećeg igrača lige – serijom izvrsnih nastupa Zoran Jagić je nakon petog kola iskočio na sam vrh poretka za igrača lige s iznimnim prosjekom od čak 632 drva. Borbu da sačuva osobnu poziciju na vrhu, a klupski plasman pokušati pogurnuti za koju stepenicu više od trenutnog osmog mjesta Jagić će nastaviti u subotu još jednom domaćom utakmicom protiv splitskog Mertojaka. Drugoplasirani Mertojak jedina je ekipa koja može eventualno ugroziti prvaka Zaprešića protiv kojeg su doživjeli jedini ovosezonski poraz. Reprezentativci Marinović, Muše i Kovač izazivaju svaki respekt pa će se za pozitivan rezultat Željezničaru trebati poklopiti dosta zvijezda.