Ostalo 06.07.2015. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 13:06.

NEMILOSRDNE KUGLICE

„Molitve“ Željezničara pred ždrijeb prvenstva da im podari povoljan raspored nisu uslišane, čak štoviše, desilo se posve suprotno – iz njihove perspektive gledano kao da je netko lijevom rukom izvlačio startne brojeve, jer teško da je početak mogao biti teži. Prvo kolo lige koja počinje 05.09. vodi čakovečki klub na more – u Split k Mertojaku. Promatrajući iz kuta da se radi o također novom prvoligašu pa čak i bez obzira na to što su Splićani međusobno bili bolji na kvalifikacijama to ne bi zvučalo tako loše, ali najavljena reprezentativna pojačanja u vidu Hrvoje Marinovića i Nikole Mušea (prelasci bi trebali biti narednih dana službeno potvrđeni) zadaju glavobolje. Tjedan kasnije na Mladost pa dolazi najjači klub i državni prvak posljednjih godina, Zaprešić, uz kojeg se vežu uspomene na prošlogodišnje nesretno ispadanje iz kupa. Potom se kreće put istoka kod Kandita koja momčad nije toliko sjajna i na neutralnoj kuglani bi se s njom svakako dalo „potući“ za bodove, međutim na osječkom Pampasu Željezničari nikad nisu postizali visoke brojke. Zatim slijedi domaćinstvo protiv Zadra, najuspješnije momčadi zadnjih petnaest godina, koja je doduše gubitkom financijske moći posljedično oslabljena i u igračkom kadru u odnosu na najsjajnije dane. No, unatoč tome, lanjski su viceprvaci, u doba pune snage provlačili su se u Čakovcu za dva čunja, ali isto tako su i rekorderi naše kuglane pa treba pričekati koji dan i vidjeti kakvu će momčad sklopiti nakon gubitka Marinovića i Jeličića. U dva naredna kola Željezničar će gostovati kod Medveščaka, lani trećeplasirane ekipe te Osijeka koji je bio peti, a okosnicu sastava mu čine reprezentativci Mušanić, Liović i Šarkezi kojima se pridodaju mladi talenti. Druga polovica tzv. jesenskog dijela prvenstva nudi za suparnike momčadi s kojima se može ravnopravnije igrati. Za početak će to u sedmom kolu biti domaćinstvo splitskom Poštaru pa gostovanje u Bjelovaru, da bi zatim u Međimurje došao Velebit. Prvi dio sezone zaključit će se odlaskom kod Novske i u zadnjem kolu domaćim dvobojem protiv Grmoščice. S obzirom na rani početak lige, s pripremama se kreće već kroz dva tjedna, a krajnje je pozitivna vijest da Željezničar ovog ljeta nije napustio niti jedan igrač.



• Napravljen je raspored i za treću ligu u kojoj nastupaju sve preostale međimurske ekipe. Prvo kolo Željezničari gostuju kod po imenima najjačeg sastava prvenstva – Podravke, ali kako se upravo na startu sezone dešavaju iznenađenja, možda je to čak i idealan protivnik na otvaranju, tim više što će tada još uvijek na raspolaganju imati Matiju Vikerta koji će zbog studija biti podosta ograničen ove sezone u nastupanju. Novopristigli tercet iz Varteksa imat će priliku odmah tjedan dana kasnije pokazati svojim starim prijateljima zašto su se odučili na prelazak u Željo. S dva domaćinstva prvenstvo će otvoriti Zanatlija i to protiv Varteksa te Oroslavja. Zanatlija koji uvijek ima problema skupiti kadar za utakmicu ostao je bez uvjerljivo najboljeg pojedinca, Franje Gosarića pa će biti zanimljivo vidjeti što mogu u nadolazećoj sezoni. Najviše osakaćen pa je Dubravčan koji je ostao bez najvažnijih igrača – kapetana Saše Štefića i Josipa Čižmešije koji su obojica prešli u Podravku. Stoga će se Dubravčan teško nositi u prvom kolu s Elektrom iz Križevaca, dok bi susret protiv varaždinskog Obrtnika već trebao biti izjednačeniji. Prosvjetar u uvodu ima domaćinstvo protiv Željezničara iz Koprivnice i gostovanje kod povratnika u ovu ligu, posve igrački „redizajniranog“ varaždinskog MIVa. 3.HKL počinje tri tjedna kasnije u odnosu na najviši rang, točnije 25. rujna. 



• Nakon što smo u prošlom broju krenuli s pričom o transferima, ovaj tjedan možemo komotno rezimirati događaje te zaključiti to poglavlje što se tiče županijskog saveza. Od svih klubova pozitivno je poslovao samo Željezničar. Uz to što su uspjeli privoljeti Stjepana Jagića da odigra još sezonu na najvišem nivou, prva momčad je konkurenciju pojačala Franjom Gosarićem iz Zanatlije. Rezervnoj ekipi pristupila je trojka iz Varteksa – Goran Vrček, Luka Hojski i Igor Kolarić te pomalo iznenađujuće Božidar Igrec iz Prosvjetara. Matija Vikert zbog odlaska na studij treba klub za treniranje pa će osim za Željezničar biti na dvojnoj registraciji i za zagrebački Medvedgrad. Ostali klubovi nisu doveli nikog, a svaki je ponekog izgubio. Najveću promjenu osjetit će Dubravčana koji je ostao bez Saše Štefića i Josipa Čižmešije, dok će Zanatliji u jednakoj mjeri nedostajati već spomenuti Gosarić. Prosvjetar će najlakše amortizirati smanjenje kadra budući da Igreca nisu previše koristili u službenim nastupima.

Izvor: 3141