Ostalo 13.09.2016. 10:03. Zadnja izmjena: 13.09.2016. 10:18.

Konačno suvremen objekt

Nova kuglana gradu na ponos, kuglačima na zadovoljstvo

Zalazak sunca iza čakovečkih bazena obasjavao je u srijedu predvečer spomen ploču prvom organiziranom sportskom društvu u gradu – kuglačkom klubu – a ispod nje u prigodnom programu održavala se svečanost otvorenja potpuno obnovljene kuglane Mladost Čakovec. Za mikrofonom su se izmjenjivali predsjednik Međimurskog kuglačkog saveza Anđelko Crnčec, tajnik Hrvatskog kuglačkog saveza Boris Mezak te gradonačelnik Stjepan Kovač.

Kuglački djelatnici istaknuli su značaj novog objekta kako za međimursko tako i za hrvatsko kuglanje, uz najavu mogućnosti da se ubuduće na Mladosti odigravaju i međunarodni reprezentativni susreti. Investicija od gotovo pola milijuna kuna služit će na zadovoljstvo čakovečkih klubova, a Čakovec se od sada može ponositi kuglanom najsuvremenije tehnologije koja može stati uz bok najboljim svjetskim objektima, dok je predstavnik izvođača radova Zdenko Pavlic, koji je gradonačelnika i Međimurski kuglački savez iznenadio simboličnim poklonima, naglasio da se radi i o vizualno jednom od najljepših igrališta u Hrvatskoj.

Umjesto tradicionalnog rezanja vrpce, kuglana ukrašena prepoznatljivom vizurom grada Čakovca, službeno je otvorena bacanjem prvih kugli – poredani stazu do staze čast prvih hitaca pripala je najmlađem kuglaču, Manuelu Korentu, najstarijem čak osamdesetogodišnjem Vladimiru Novaku, predsjedniku MKS-a Anđelku Crnčecu čija su višegodišnja upornost i entuzijazam uz naravno blagoslov četvrtog kuglača, gradonačelnika Stjepana Kovača, doveli do toga da je Međimurje nakon 29 godina dobilo novu kuglanu.

Sportski dio otvorenja uveličali su višestruki državni prvaci kuglači Zaprešića koji su u najjačem sastavu nastupili protiv selekcije kuglačkih klubova s područja Grada Čakovca koju su predstavljali Turk, Mikac, Blažek, Božak, Grašić, Vukoja, Jagić i Tvarog. Zaprešić je bio vrlo uvjerljiv (3519) odnijevši pobjedu od 7-1 uz izniman rezultat reprezentativca Matije Mancea (623), a susret se pratio kako s ispunjanih tribina tako i s otvorenog prostora pred kuglanom gdje je na velikom TVu demonstriran prijenos utakmice kakvi se već nekoliko godina odvijaju putem interneta na klupskim stranicama prvoligaša Željezničara.

GENERALNA PROBA USPJELA

Zadnji ispit pred početak prvoligaške sezone odradio je Željezničar koji je na uzvratnom dvoboju ugostio Istru iz Poreča. Istrijani su ukrali tek počasni poen i to na setove, dok su svi ostali dueli otišli debelo na stranu Željezničara koji je srušio 3395 čunjeva. Predrag Turk (585), Zoran Jagić (590) i Tomislav Tvarog (595) trebali bi bi garancija dobrih rezultata i ubuduće.

Kod Bojana Košaka (564) je dojam da je podosta ograničen kroničnom ozljedom, Ninoslav Mikac (551) ima još tjedan dana da si psihološki u glavi posloži sve četiri staze u jednom nastupu, a Bojan Plevnjak (509) se navodno čuva za ligaške dvoboje te u njegovim brojkama prije svega vidimo zalihu od 70 - 80 drva koliko je pretpostavka da će biti potrebno za bodove u prvoj ligi.

Liga starta u subotu od 15 sati kada u Čakovec dolazi državni viceprvak, zagrebački Medveščak 1958. Medveščak je u odnosu na minulu sezonu znatno oslabljen jer su ga napustila trojica daleko najjačih igrača – Bolanča, Kovač i Čota.

Šebalj i Filipančić koji bi ih trebali nadomjestiti možda nisu baš tog najvišeg ranga, ali svakako su sposobni svakome zapapriti pa bi bilo kobno bodove već unaprijed upisati.