Ostalo 20.11.2017. 10:00. Zadnja izmjena: 20.11.2017. 10:03.

Gimnastičar

Obljetnica smrti Marijana Zadravca - Macana

U spomen na 26. obljetnicu smrti velikog sportaša, sportskog zaljubljenika i entuzijaste, hrvatskog branitelja Marijana Zadravca – Macana izaslanstvo Gimnastičkog kluba „Marijan Zadravec – Macan“ Čakovec koji s ponosom danas nosi njegovo ime, izaslanstvo kluba u kojem je bio i predsjednik HGS-a Stevo Tkalčec, zapalilo je na njegovom grobu svijeće i položilo cvijeće i odalo dužno poštovanje čovjeku koji je zadužio ne samo Domovinu već i cijeli međimurski sport, posebno gimnastički.

- Bio je samouki gimnastičar i gimnastički trener koji je ljubav prema gimnastici prenio na mnoge generacije, bio je aktivan i u drugim sportovima, a tragično je stradao u 42. godini života na pakračkom ratištu, rekao je tajnik kluba Marijan Vugrinčić.  - Mislim da bi danas bio sretan kada bi vidio veliki broj djece i mladih koji se bave gimnastikom i zbog kojih je dvorana koja nosi njegovo ime pretijesna, nadovezao se je direktor kluba Mario Vukoja.

Marijan Zadravec bio je član 54. samostalne bojne. 29. listopada 1991.godine u akciji u Malom Banovcu zadobio je teške tjelesne ozljede, od kojih je preminuo tri tjedna kasnije. Uz pune vojne počasti uz tisuće prisutnih građana sahranjen je na gradskom groblju u Mihovljanu.