Ostalo 09.08.2017. 07:03. Zadnja izmjena: 14.08.2017. 11:14.

Svaki tjedan sport jedan

Održan kamp kuglanja i ženske košarke

Tradicionalna ljetna akcija Zajednice sportova grada Čakovca – Svaki tjedan sport jedan približava se kraju. U Zajednici sportova grada Čakovca kao uspješnom organizatoru akcije svih ovih godina vrlo su zadovoljni, organizacijski recept traže iz mnogih hrvatskih gradova, kampovima prisustvuje velik broj mladih, a zadovoljni su i u Gradu Čakovcu pokrovitelju ove po svemu korisne i sve popularnije akcije.

Tijekom proteklog tjedna održan je kamp kuglanja i ženske košarke. Organizatori kuglačkog kampa KK Željezničar Čakovec i voditelj kampa Bojan Košak izuzetno su zadovoljni krajnjim učinkom, a veseli i podatak da je među pedesetak sudionika kampa i velik broj djevojčica. Mladi su naučili prve „kuglačke korake“, organizirano je i malo natjecanje za sve sudionike, a neki od mladih, a među njima je i dosta talentiranih za ovaj sport, ostat će u klubu i pokušati izboriti mjesto među mladim natjecateljima, kasnije možda i u seniorskom sastavu.

U sportskoj dvorani II.OŠ Čakovec, u organizaciji ŽKK Radost Čakovec okupilo se je četrdesetak djevojčica koje su pod vodstvom trenera i voditelja kampa Matije Tereka brzo naučile osnove košarke i zavoljele ovaj popularni sport, a neke će se pridružiti i nastaviti trenirati u klubu. „Djevojčice je teže od dječaka privući sportu, curice se ne bave olako sportom, posebno košarkom. To ovim kampom, ali i našim višegodišnjim radom polako ali sigurno mijenjamo, rekao je Terek. Zahvalno je raditi s djevojčicama jer više slušaju, više se trude, ali nažalost i odustaju brže nego dečki. Srećom u košarkaškim klubovima je sve više mladih i djevojčica koje svoju zanimaciju odabiru u sportu pod obručima, u košarci“, završio je Terek.