Ostalo 01.06.2016. 14:00. Zadnja izmjena: 01.06.2016. 14:19.

Natjecanje

Održan Streljački turnir Kup Grada Čakovca u organizaciji streljačkog društva Mihovil

Streljačko društvo “Mihovil” iz Čakovca su organizirali u nedjelju, 29. svibnja prvi Streljački turnir pod nazivom “KUP GRADA ČAKOVCA”, a u disciplini pištoljem velikog kalibra s 30 metaka za 21 minutu na udaljenosti od 25 metara. Na streljani Ekom u Čakovcu okupilo se tako 12 ekipa i 40 pojedinaca koji su u vrlo jakoj konkurenciji prepucavali svoje mete.

Glavni suci Marijan Turk u ''C'' klasi i Ivan Novak u ''D'' klasi sa svojim pomagačima odradili su iznimno zahtjevno natjecanje ove nedjelje bez ijedne primjedbe i sugestije, odnosno vrhunski posao za što je bilo potrebno puno strpljenja, koncentracije i discipline koje oni imaju u svojem dugogodišnjem sudačkom stažu.

U ekipnoj konkurenciji nastupilo je ukupno 12 ekipa, a najbolji su bili dečki iz Streljačkog društva ''Sveučilište'' iz Zagrebas osvojenih 786 krugova, na odličnom drugom mjestu ekipa SK ''Alzas'' 1 iz Čakovca koji su osvojili ukupno 748 krugova i tako ostavili jedan trofej u vitrinama grada Čakovca. Za ekipu su nastupili Takač Ivica, Juras Mario i Štrek Nenad, a sve pod trenerskom palicom Turk Marijana koji iz dana u dan na vrhunskim pripremama stvara neke nove ''igrače'', neke nove klince koji nižu uspjeh za uspjehom. Na trećem mjestu se smjestila ekipa SK Las 1 s osvojenih 737 krugova, dok su nešto manje sreće bili domaći streljači iz ekipe SD Mihovil 2 sa 729 krugova na nepopularnom 4. mjestu.

U pojedinačnoj kategoriji gdje je nastupilo ukupno 40 natjecatelja raspoređenih u grupe bilo je iznimno uzbuđujuće i napeto do samog kraja. Nažalost preveliko uzbuđenje i domaći teren bili su prevelik zalogaj za Međimurske streljače koji se nisu uspjeli popeti na postolje u toj kategoriji, bez obzira na dobro odrađen posao na 25 metara. Tako je prvo mjesto osvojio Čančarević Ilija, 2. Šetinc Damir, 3. Bačić Boris i na 4. mjestu Takač Ivica iz SK Alzas iz Čakovca, te na 5. mjestu također domaći streljač Barila Saša iz SD Mihovila Čakovec itd… Organizator je zadovoljan odazivom i samim tijekom natjecanja, te su najavili i naredne godine slično kup natjecanje.

Izvor: Damir Perhoč