Ostalo 16.06.2016. 08:52. Zadnja izmjena: 16.06.2016. 09:18.

Grad Čakovec i Međimurska županija

Održana redovna sjednica Skupštine ZSU Grada Čakovca te Izvršnog odbora ZSMŽ

Ovih je dana održana redovna, izvještajna sjednica Skupštine Zajednice sportskih udruga Grada Čakovca na kojoj su usvojena sva potrebna izvješća za proteklu 2015.godinu te plan i program rada za 2016.godinu.

Na početku su delegati minutom šutnje odali počast nedavno prerano preminulom članu Izvršnog odbora i poznatom sportskom djelatniku Anti Dragiću, umjesto kojeg je za novog člana IO-a izabran Goran Kolarić, a novi je član IO-a i Mario Vukoja ispred gimnastičkog sporta.

Iz vrlo detaljno prezentiranog izvješća o radu s financijskim pokazateljima za 2015.godinu izdvajamo:

"Tijekom 2015. godine održane su 2 sjednice Skupštine i 5 Izvršnog odbora Zajednice sportova, u Zajednici su tijekom protekle godine raspolagali s 884.414,79 kuna. Ta su sredstva usmjerena krajnjim korisnicima prema postojećim pravilnicima i kriterijima za redovnu djelatnost, stručni rad i korištenje dvoranskog prostora. Uspješno je nastavljena i akcija održavanja sportskih kampova, akcija po kojoj su u Zajednici sportova grada Čakovca poznati diljem Hrvatske, tu je i izbor sportaša i momčadi godine, a uz pomoć Hrvatskog olimpijskog odbora i Grada Čakovca za potrebe prijevoza sportaša nabavljeno je novo kombi vozilo. Svi su akti Zajednice usklađeni s Zakonom o udrugama i sportu, a usvojen je i novi Statut Zajednice. Treba spomenuti da su sve aktivnosti u Zajednici obavljene na volonterskoj osnovi, Zajednica sportova grada Čakovca jedina je u Hrvatskoj koja nema profesionalnog tajnika."

Svi pak ovi „poslovi“ planirani su „za odraditi“ i u 2016. godini, planira se riješiti konačno i pitanje zdravstvene zaštite sportaša i nabavu još jednog kombi vozila za potrebe prijevoza sportaša uz pomoć Hrvatskog olimpijskog odbora gdje pozitivno rješenje za to već postoji, i naravno, Grada Čakovca gdje odgovorni i dalje veliku pažnju i brigu posvećuju sportu.

 

2. sjednica Izvršnog odbora Zajednice sportova Međimurske županije

Svoju drugu sjednicu u novom sazivu održali su članovi Izvršnog odbora „krovne sportske organizacije“ – Zajednice sportova Međimurja (predsjedao Mato Kljajić).

Vođena je rasprava o aktualnoj problematici međimurskog sporta. Trenutno je najvažnija financijska situacija pa će tu najodgovorniji u Zajednici pokušati s odgovornima u županiji dogovoriti dinamiku isplate i dotoka odobrenih sredstava. Do 13. lipnja županija je na račun Zajednice sportova doznačila iznos od 400.000 kuna koji je odmah proslijeđen krajnjim korisnicima za prva 4 mjeseca.

Obzirom da su u županiji najodgovorniji (župan Matija Posavec i njegov zamjenik Zoran Vidović) dosad pokazali veliku brigu i razumijevanje za sport (posebno sport mladih), očekuje se nastavak dobre suradnje. Članovi IO-a vrlo su se pozitivno izrazili i prihvatili izvješće o organizaciji tradicionalne akcije Zajednice i Hrvatskog olimpijskog odbora - „Olimpijade dječjih vrtića“.

Velika pomoć došla je i od strane pokrovitelja, Međimurske županije i Grada Čakovca, nastupili su najmlađi iz 16 međimurskih vrtića, njih blizu 700 s svojim odgajateljima, a pred velikim brojem  „navijača“ na SRC-u "Mladost". Posebno je pohvaljen rad koordinatora cijele akcije člana IO-a Bojana Ružića i Suzane Mustak koja je odlično vodila cijeli program.

Mato Kljajić

Također je s velikim zadovoljstvom primljena obavijest iz HOO-a prema kojoj su prihvaćena čak 3 programa Zajednice za potrebe međimurskog sporta. Za potrebe aktivnog sporta odobren je iznos od 140.000 kuna: Zajednici sportskih udruga Grada Čakovca 70.000 kuna kao pomoć oko nabave kombi vozila za prijevoz sportaša, a isti iznos i NK-u "Polet" Sveti Martin na Muri kao pomoć za uređenje igrališta i popratnih objekata uz igralište. Za potrebe rada sportskih škola mladih Klubu odbojke na pijesku odobrena je pomoć u iznosu od 15.000 kuna. Na kraju je raspravljeno i o poboljšanju rada i djelovanja stručne službe.