Ostalo 04.05.2016. 13:59. Zadnja izmjena: 04.05.2016. 14:11.

Mura ŠRD Šaran

Održano 17. ribičko natjecanje hrvatskih branitelja Domovinskog rata Međimurske županije

Povodom Dana Međimurske županije, Međunarodnog praznika rada i 21. obljetnice VRO “Bljesak”, Udruga dragovoljaca i veterana domovinskog rata Podružnica Međimurske županije, tradicionalno organizira već 17. godinu, ribičko natjecanje hrvatskih branitelja Domovinskog rata Međimurske županije u lovu udicom na plovak. Ovogodišnje natjecanje održano je u Podturnu na stazi stara Mura ŠRD “Šaran” Podturen pod pokroviteljstvom Međimurske županije i općine Belice, a u organizaciji ogranka UDVDR-a Belica.

U jutarnjim satima,  natjecatelje je obišao i dao im podršku zamjenik župana Međimurske županije Zoran Vidović.  Načelnik općine Belica Zvonimir Taradi, Dejan Janušić predsjednik ogranka Belica, Stjepan Horvat,  predsjednik i Dražen Tkalec, tajnik podružnice i sudac natjecanja, proglasili su rezultate natjecanja i uručili medalje te pehare najboljima. Iako im vrijeme nije išlo na ruku broj prijavljenih ribiča bio je velik, 69 natjecatelja odnosno 23 ekipe koji su se nakon službenog dijela okrijepili kvalitetno pripremljenim vojničkim grahom organizatora.

U pojedinačnoj kategoriji u sektoru „A“ medaljama su se okitili Mladen Tkalec koji je ujedno proglašen i najribičem iz ekipe Poduren – Dekanovec, Darko Oreški iz Murskog Središća te Željko Bubanić iz Prelog. U sektoru „B“ zlato je osvojio Željko Štirinić iz Donje Dubrave, srebro Josip Vadlja iz Goričana te broncu Nebojša Žnidarić iz Čakovca. Najbolji u sektoru „C“ bio je Dragutin Čeh iz Belice, dok su se iza njega smjestili Josip Jagec iz Savske Vesi i Slavko Radović iz Štrigove. Najbolji u ekipnom plasmanu, te dobitnici pehara  ogranak je Podturen – Dekanovec iza kojeg slijede Donja Dubrava i Belica.

Izvor: Mateja Gošćiej