Ostalo 30.10.2019. 12:39. Zadnja izmjena: 30.10.2019. 12:41.

Projekt

Okolicom Male Subotice: Pješačenjem do zdravlja

U sklopu provedbe projekta „Pješačenjem do zdravlja“, jedne je nedjelje održano pješačenje okolicom Male Subotice. Povodom Svjetskog dana pješačenja, a pod pokroviteljstvom Međimurske županije, pješačenje je organizirala USR Sport za sve Mala Subotica. Više od 150 šetača svih dobnih skupina odlučilo je spojiti ugodno s korisnim, te  lijepo i sunčano nedjeljno popodne provesti u prirodi na svježem zraku i u dobrom društvu. Pješačka ruta bila je duga oko 8 kilometara,  a vodila je poljem, šumom, livadama i ulicama Male Subotice. Svaki sudionik pješačenja od organizatora je na poklon dobio reflektirajuči prsluk koji će im služiti za sigurnije kretanje u prometu.    

Nakon dvosatnog pješačenja i povratka na odbojkaško igralište u Maloj Subotici, za polaznike vrtića (8 sudionika) i učenike osnovne škole (25 sudionika) organiziran je  tradicionalni 16. po redu Sobočki dječji višeboj -  rekreativne igre u bacanju koluta, gađanju gola, rušenju čunjeva i gađanju koša. Ukupno prvo mjesto kod polaznika dječjeg vrtića (mlađa grupa) osvojila je Tesa Tizaj, drugi je bio Edo Pintarić, a treća Julija Goričanec. Kod srednje grupe i predškolaca pobijedio je Dorijan Tizaj, drugi je bio Armin Tomašić, a treća Luna Podgorelec.  Kod učenika nižih razreda, u gađanju koša najbolji su bili Leo Marčec, Marta Novak i Vito Horvat.   U nabacivanju koluta  prvi je bio Vito Horvat, druga Marta Novak, a treći Leo Marčec. U gađanju čunjeva najbolji  su bili Noa Nađ, Vito Horvat i Zoran Goričanec U gađanju gola pobijedio je Vito Horvat,  drugi je bio Leo Marčec, a treća Marta Goričanec. Kod učenika viših razreda, u gađanju koša, najbolji  su bili Aleks Horvat, Ana Goričanec i Lana Štampar. U nabacivanju koluta  prvi je bio  Aleks Horvat, druga Franka Novak, a treća Ana Jurčec.  U gađanju čunjeva najbolji su bili Marko Goričanec, Ana Goričanec i Roko Juras. U gađanju gola pobijedio je Roko Juras, drugi je bio Aleks Horvat, a treća Tiana Režek.  Nakon dječjih igara na redu je bilo  rekreativno natjecanje za odrasle - 9. Sobočki špancer kup.

U tri rekreativne discipline natjecao se čak 61 natjecatelj a postignuti su slijedeći rezultati: 

  • u bacanju potkove kod žena pobijedila je Alenka Novak ispred Ljiljane Šipuš i Gordane Grašić. Kod muškaraca pobijedio je Mladen Jelinić, drugi je bio Valentin Šipuš iz Čakovca, a treći Milan Zadravec.
  • U visećoj kuglani kod žena je najbolja bila Suzana Kapelari, ispred Marije Jančec i Marije Matić. U muškoj konkurenciji najbolji je bio Stjepan Gregorinčić, drugo mjesto osvojio je Franjo Mikloška, a treće Josip Kocijan.
  • U gađanju praćkom kod žena je  najpreciznija bila Darinka Smrtić, druga je bila Marija Nađ, a treća Franciska Magdalenić. Najsigurniju ruku kod muškaraca imao je Zvonko Kocijan, drugi je bio Valentin Šipuš iz Čakovca, a treći Valentin Šipuš iz Male Subotice.

Troje prvoplasiranih u svakoj disciplini nagrađeno je medaljama, dok je Valentin Šipuš iz Čakovca, kao ukupni pobjednik ovog natjecanja dobio i prijelazni pehar, koji mu je uručila Tanja Pivar, prošlogodišnja pobjednica Sobočkog špancer kupa.  Na kraju valja istaknuti da je na pješačenju i igrama sudjelovalo više od 180 rekreativaca iz Male Subotice i okolice, a posebno treba pohvaliti organizatore – članice i članove USR Sport za sve, koji su za sve sudionike pripremili puno pečenih kestena, kolača i osvježavajućih pića.