Ostalo 03.10.2017. 22:12. Zadnja izmjena: 03.10.2017. 22:12.

Streličarstvo

Osam medalja Katarine Zrinski na Prvenstvu Hrvatske

Proteklog vikenda Hrvatski streličarski savez i streličarski klub Zadar bili su organizatori vanjskog Prvenstva Hrvatske za kategorije kadeta, juniora, seniora i veterana. Nastupilo je 120 streličara iz čitave Hrvatske. Naši streličari iz Katarina Zrinski Čakovec nastupili su sa 11 natjecatelja i jednom ekipom a osvojili su 8 medalja.

U stilu olimpijskog luka među kadetima odlično je pucao Ivo Maček i u kvalifikacijama uvjerljivo zauzeo prvo mjesto, međutim u finalnoj borbi nedostalo je malo sreće, jer jedna mu je strijela pobjegla kroz prste, a još jednu je loše otpucao i tako na kraju sa samo dvije loše otpucane strijele na čitavom prvenstvu Ivo se morao zadovoljiti sa srebrnom medaljom. Među seniorima naši su streličari pucali nešto ispod očekivanog pa su na kraju zauzeli slijedeće pozicije: Krešimir Štrukelj šesto mjesto, Tihomir Miljan deseto mjesto, Karlo Cilar 11. mjesto i Mladen Kodba 14. mjesto. U ekipnom dijelu naši su streličari sa ekipom u sastavu Tihomir Miljan, Karlo Cilar i Mladen Kodba osvojili brončanu medalju. Među veteranima u kvalifikacijama dobro je pucao Mihael Štebih, ali je u finalu malo popustio i na kraju osvojio srebrnu medalju, Božidar Vurušić osvojio je brončanu medalju.

U stilu standardnog luka među kadetima čitavi turnir Fran Kovačić bio je nadomak prvom mjestu, ali na kraju je zbog samo jedne loše strijele ipak osvojio srebrnu medalju, Jan Miljan osvojio je brončanu medalju. Među seniorkama Sanela Kovačić je unatoč ozljedi, zbog koje nije trenirala dva tjedna, uspjela osvojiti srebrnu medalju. Među veteranima Stijepan Oehler osvojio je, ovaj put uz malo sreće, brončanu medalju.