Ostalo 25.11.2017. 09:52. Zadnja izmjena: 25.11.2017. 09:52.

Mini grand prix

Pet zlatnih i tri brončana odličja mladih plivača ČPK-a

Nakon uspješnog nastupa u Šibeniku, mladi plivači Čakovečkog plivačkog kluba bili su još uspješniji u Zadru na 2. po redu Mini grand prix „Sv. Krševan“ kojeg je odlično organizirao PK Zadar, a na kojem je sudjelovalo 500 plivača iz 26 hrvatskih i slovenskih klubova.

Pod vodstvom trenera Gorana Kolarića boje ČPK-a branili su: Ema Medved, Glorija Požgaj, Hannah Ereiz,Meri Furdi, Marta Hortat, Vida Kolarić i Sven Furdi. I osvojili su ukupno 8 odličja (5 zlatnih i 3 brončana). To je vrlo evidentan uspjeh, jer osim Glorije Požgaj, Hannah Eriz i Eme Medved koje su osvojile odličja i ostali mladi Čakovčani postigli su vrlo dobre rezultate. U ukupnom poretku koji se boduje za Grand prix popravljen je i onako odličan uspjeh iz Šibenika.

Hannah Ereiz i Ema Medved zamijenile su mjesta u poretku, pa je tako Hannaha Ereiz zauzela 2. a Ema 3. mjesto, a Glorija Požgaj popravila je svoj poredak i zauzela 7. mjesto. Mini Grand prix natjecanja su poslije državnog prvenstva najjača natjecanja u Hrvatskoj za kategoriju kadeta i mlađih kadeta, trener Goran Kolarić opravdano je zadovoljan. - Drago mi je da naši plivači vide da im se naporno treniranje vraća odličnim rezultatima na natjecanjima. To je za njih najbolja poruka i ako nastave raditi i dalje tako odgovorno, sigurno će još popraviti svoja vremena i rezultate i naš klub zadržati u hrvatskom vrhu, uz bok mnogo većih plivačkih sredina. Nadam se da će to potvrditi dobrim rezultatima na natjecanjima koja još do kraja godine slijede: Regionalnom PH U Sisku, mini Grand prixu u Varaždinu, 2.memorijalu „Anto Dragić“ u Čakovcu te Prvenstvu Hrvatske, kazao je.

Osvajači odličja u zadru bili su: Glorija Požgaj u disciplini 800 metara slobodno (zlatno odlične), Hannah Ereiz u disciplinama 100 i 200 metara leđno (zlatna odličja) Ema Medved 100 i 400 metara slobodno (zlatna odličja), te 800 metara slobodno, 200 metara leđno i 200 metara mješovito (brončana odličja).