Ostalo 29.05.2019. 08:16. Zadnja izmjena: 29.05.2019. 08:24.

Poreč

Plesni klub Flik Šenkovec uspješan na međunarodnom plesnom festivalu u Poreču

Proteklog tjedna naše poznate plesačice iz Plesnog kluba Flik Šenkovec, provele su pet nezaboravnih dana na prestižnom međunarodnom plesnom festivalu Dance Star World Finals u Poreču. 

Rame uz rame s plesačima iz 11 zemalja svijeta, uključujući Španjolsku, Rumunjsku, Bugarsku, Filipine i Republiku Južnu Afriku, naše su malene Međimurke tri puta ponosno podizale hrvatsku zastavu na pobjedničko postolje.

  • Solistica Flika Marta Novak bila je zlatna s koreografijom "Flamenco" u kategoriji mini, koju čine djeca od 6 do 9 godina.
  • Acro formacija "Toruk" u kategoriji djeca, zauzela je srebrno postolje. Koreografiju su izvodile Mia Legin, Anela Golubović, Marta Novak, Leni Novak, Mia Goričanec, Kiara Vugrinec, Leona Kajmović, Idora Gogić, Viktoria Vrbanec, Jana Magdalenić, Lara Podvezanec, Saša Matić i Eva Varga.
  • Flikov Acro duo kojeg čine Kiara Vugrinec i Leona Kajmović osvojio je broncu u kategoriji djeca s koreografijom "Kiona".
  • Mini solistica Anela Golubović osvojila je 5. mjesto, Saša Matić 12., a juniorka Eva Varga 16. mjesto na svjetskom finalu.

Osim što su postigle odlične rezultate, naše vrijedne Flikovke pohađale su plesne radionice poznatih svjetskih koreografa, uživale su na Gala Night spektaklu, stjecale nova prijateljstva i poznanstva i zasluženo su se zabavile.

Nakon kratkog odmora, trenerice Tatjana Stojiljković i Tijana Tkalčec, najavljuju radno ljeto za plesačice i nova učenja. Isto tako, koriste priliku da se zahvale Općini Šenkovec, Erste banci i Međimurje plinu na donacijama, kao i roditeljima plesačica na svesrdnoj podršci tijekom plesne sezone.

Izvor: Lovro Horvat