Ostalo 22.02.2018. 22:03. Zadnja izmjena: 22.02.2018. 22:03.

Kadetsko prvenstvo Hrvatske

Plivanje: Hannah Ereiz dvostruka prvakinja, Ema Medved viceprvakinja Hrvatske

Mlade plivačice Čakovečkog plivačkog kluba nastavljaju s odličnim rezultatima. Iz Zadra gdje je održano Kadetsko prvenstvo Hrvatske vratile su se s tri medalje. Pod vodstvom trenera i predsjednika kluba Gorana Kolarića nastupile su Hannah Ereiz, Ema Medved, Gloria Požgaj i Meri Furdi. 

Hannah Ereiz je ponovno dokazala da je najbolja „leđašica“u svojoj kadetskoj kategoriji. Osvojila je naslov prvakinje Hrvatske u disciplinama 100 i 200 metara leđno.  Ema Medved pak je osvojila naslov viceprvakinje Hrvatske na 100 metara slobodno, jedna od medalji izmakla joj je na 200 metara slobodno gdje je osvojila vrlo dobro četvrto mjesto. Zbog bolesti Gloria Požgaj nije uspjela doplivati do postolja, i dalje je međutim među deset najboljih plivačica leđnim stilom, dok je Meri Furdi dvije godina mlađa od ostalih plivačica na prvenstvu stekla potrebito iskustvo pred daljnjim nastupima. 

Mlade su Čakovčanke bile odlične i u štafeti, gdje su napravile veliko iznenađenje osvojivši četvrto mjesto štafete 4 x100 metara mješovito, brončano odličje izmaklo im je za 3 stotinke. U štafeti 4 x 100 metara slobodno osvojile su također vrlo dobro peto mjesto i time zaokružile veliki uspjeh i evidentan uspjeh. Trener Goran Kolarić bio je više nego zadovoljan ovim uspjesima: „Cure su bile na visini zadatka i ponosan sam na njih, malo je nedostajalo za još dvije medalje. To će nam biti motiv da jeo marljivije treniramo, nadam se novim uspjesima na natjecanjima koja predstoje“.

U Zadru je na kadetskom prvenstvu u malim 25 metarskim bazenima nastupilo ukupno 209 mladih plivača i plivačica (103 plivačice i 106 plivača), svi su prije toga morali ispuniti i isplivati određene za to limite i norme koje je propisao HPS. „Zbog toga svaka osvojena medalja ima dodatnu vrijednost“istaknuo je na  Kolarić.