Ostalo 15.05.2020. 12:40. Zadnja izmjena: 15.05.2020. 12:42.

Počeli treninzi

Podrška Zajednice sportova u teškim trenucima nije izostala

Ovih je dana dužnost tajnika Zajednice sportova Međimurja preuzeo Tomica Jakopec koji tu dužnost obnaša i u Zajednici sportova Grada Čakovca. Iako u ovim teškim danima za sport ima posla „preko glave“ odgovorio nam je na pitanje o trenutnim „akcijama“ krovnih sportskih organizacija županije i grada.

- Popuštanjem mjera oko pandemije COVID 19, nakon skoro dva mjeseca pauze i sportašima je konačno djelomično omogućeno vraćanje na staro. Za sada je dozvoljeno samo treniranje, do daljnjega još se ne dozvoljavaju sportska natjecanja. Prvi su s treniranjem krenuli vrhunski sportaši i klubovi koji se natječu u najvišim rangovima natjecanja, a kasnije i ostali sportaši. Koordinaciju i provedbu povratka sportaša na treninge na području Grada Čakovca odrađuje Zajednica sportova, a period rada za vrijeme pandemije podijeljen je na dva dijela. Prvo smo se borili da se sačuvaju radna mjesta u sportu, jer su klubovi zbog nemogućnosti treniranja ostali bez mogućnosti naplate članarina koji im čine veliki dio prihoda. Na kraju su sportski klubovi ušli u sustav potpore i nije bilo potrebe otpuštanja trenera i sportskih djelatnika.

Stožer redovito komunicira s krovnim nacionalnom sportskim i zdravstvenim institucijama, prate se odluke Nacionalnog stožera Civilne zaštite, razgovara s našim lokalnim stožerom, a detaljno su se proučile i preporuke Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i spremno dočekala prva faza popuštanje mjera pa su se vrhunski sportaši i klubovi najvišeg ranga natjecanja mogli uz strogo pridržavanje preporuka HZJZ-a vratiti treninzima. Omogućeno je treniranje na vanjskim igralištima, a kasnije i u zatvorenim objektima. Školsko-sportske dvorane su još uvijek zatvorene, ali i tu se čini sve da se taj problem u dogovoru s nadležnima što prije riješi, pojasnio je Jakopec.