Ostalo 29.11.2017. 23:55. Zadnja izmjena: 29.11.2017. 23:57.

Kuglanje

Pojedinačno prvenstvo Hrvatske: Gosarić i Tvarog u eliti

Ovog vikenda je održana poluzavršnica pojedinačnog prvenstva Hrvatske, a za područje Regije sjever igralo se na kuglanama u Zaboku i Koprivnici. Rezultatima na županijskom prvenstvu pravo nastupa na tom prvenstvu ostvarila su 4 kuglača čakovečkog Željezničara i 1 iz Zanatlije. Kako zbog posla Mladen Grašić nije mogao nastupiti na kraju su nastupila petorica iz Željezničara i to Franjo Gosarić, Predrag Turk, Luka Hojski, Ninoslav Mikac i Tomislav Tvarog.

  • Prvog dana u Zaboku nisu postigli očekivane rezultate, ali ipak dovoljno da ostanu u igri za plasman na završnicu državnog prvenstva. Pri tome najbolji je bio Franjo Gosarić (574) na 9. mjestu, a odmah do njega Predrag Turk (568). Luka Hojski i Tomislav Tvarog su srušili po 556 čunjeva i ostali na rubu onih koji bi mogli izboriti plasman na državnu završnicu jer se znalo kako drugog dana u Koprivnici više šanse imaju „tehničari“ nego „razbijači“. Peti je nastupio Ninoslav Mikac (523).
  • Drugog dana u Koprivnici igralo se prema plasmanu iz prvog dana i tu su naši kuglači imalo jako dobro ishodište jer nisu nastupali na samom kraju što donosi dodatni pritisak kojemu se mnogi ne mogu oduprijeti. Upravo to se i dogodilo. Od prvih 8 prvoga dana među 6 koji su stekli pravo nastupa na završnici prvenstva Hrvatske ostala su samo 4, a to su odlično iskoristili naši predstavnici.

Najveći uspjeh u svojoj kratkoj kuglačkoj karijeri postigao je Franjo Gosarić. Nakon što je dva puta uzastopno postao prvakom Međimurja sada je ostvario i plasman u završnicu pojedinačnog prvenstva Hrvatske na kojoj nastupaju samo 32 najbolja hrvatska kuglača. Prava je šteta što je ostao na „drvenoj“ medalji Regije sjever jer ga je od bronce dijelilo samo 13 čunjeva. Kao 4. srušio je ukupno 1.140 čunjeva (574+566). Kao 6. na poluzavršnici na završnicu se plasirao i Tomislav Tvarog, a što je posebno zanimljivo on je na poluzavršnicu došao kao pričuva s prvenstva Međimurja. No kako je i prošle godine bio sudionik završnice to i nije posebno iznenađenje, ono se dogodilo na prvenstvu Međimurja gdje je bio tek 6. Očito njemu je 6 sretan broj. Plasman na završnicu osigurao je odličnim nastupom u Koprivnici (572), a ukupno je to bilo 1.128 čunjeva.

Od ostalih naših Predrag Turk je završio na 9. mjestu s 1.124 čunja, Luka Hojski je bio 12. s interesantnih 1.111 čunjeva, dok zbog povrede Ninoslav Mikac drugog dana nije nastupio. Prvi dio završnice igra se sijedećeg vikenda na kuglani u Zaprešiću i poznavajući tu kuglanu uvjereni smo da će naši kuglači napraviti još korak više. (A. Crnčec)