Ostalo 09.09.2020. 09:20. Zadnja izmjena: 09.09.2020. 09:21.

Natjecanje u Sukošanu

POWERLIFTING KLUB POZOJ: Krenuli u obranu naslova najboljeg kluba u benchu

Nakon polugodišnje odgode svih powerlifting natjecanja, 9. Državno prvenstvo u powerliftingu i bench pressu se pod strogim epidemiološkim mjerama održalo nedavno u Sukošanu. Čakovečki Pozoji su bili uspješni te su uvjerljivo krenuli u obranu naslova ekipnih državnih prvaka u bench pressu. Za Pozoj su nastupili Karla Čmrlec i Dejan Rodiger u powerliftingu, te Dino Višnjić, Branko Todorović, Marko Braniša, Nikola Fic, Goran Karamarković, Davor i Patricia Januš, Sindy Bubek i Helena Herman u bench pressu, dok su Lovro Hamer, Robert Blešć i Sven Todorović nastupali u obje discipline.

Apsolutni prvaci države u svojim starosnim kategorijama postali su kadetkinja Karla Čmrlec i Helena Herman, juniori Sindy Bubek i Lovro Hamer te veterani Robert Blešć i Branko Todorović. Pehare za druga mjesta u apsolutnom poretku osvojili su Nikola Fic, Patricia Januš, Dejan Rodiger i Davor Januš. Državne rekorde ostvarili su Sindy Bubek i Lovro Hamer u bench pressu, a u powerliftingu Karla Čmrlec s podignutih 130 kilograma u čučnju u kategoriji kadetkinja. Goran Karamarković osvojio je sedmu titulu najboljeg benchera u državi zaredom dok je svoju prvu titulu državnog prvaka osvojio Dino Višnjić.

Za ekipu Pozoj poseban je trenutak bio završetak natjecanja kada su službeno proglašeni ekipnim prvacima Hrvatske u bench pressu za 2019. godinu.