Ostalo 29.12.2019. 10:46. Zadnja izmjena: 29.12.2019. 10:46.

Uspjeh

Pozoji najbolji u Hrvatskoj!

U Zagrebu je održano natjecanje u powerliftingu i bench pressu na kojem je nastupilo 156 natjecatelja. Članovi Powerlifting kluba Pozoj po prvi put od osnutka (2015.) službeno su proglašeni najuspješnijim klubom u hrvatskoj u konkurenciji od 21 kluba.  Powerlifting klub Pozoj je na ovom natjecanju nastupio s čak 23 natjecatelja, od kojih su većina kadeti i juniori. Za Pozoj su nastupali Helena Herman, Alen Maloić, Luka Ter, Bruno Tkalčec, Daniel Juras, Nikola Talan, Sven Todorović, Tibor Horvat, Nikola Fic, Marko Braniša i Matija Kocijan.

Posebno su istaknuli Sindy Bubek koja je u kategoriji do 52 kg podigla 75 kg u potisku s klupe te tako ostvarila normu za svjetsko prvenstvo u narednoj godini (valja spomenuti kako je Sindyn rezultat ovogodišnje zlato sa svjetskog prvenstva), Goran Karamarković koji je u powerliftingu do 74 kg ostvario 600 kg total po prvi put u hrvatskoj povijesti, Karla Čmrlec koja je u kategoriji kadetkinja do 72 kg srušila državni rekord u čučnju od 115,5 kg, Martin Hamer koji je oduševio na svom prvom nastupu te tako u kategodiji kadeta do 120 kg srušio tri godine star rekord u mrtvom dizanju od 233,5 kg, Ivan Lesjak koji je osvojio prvo mjesto u apsolutnom poretku Master 3 kategorije, Lovro Hamer koji je osvojio apsolutno drugo mjesto u poretku juniora, Nikica Sakal koji je osvojio prvo mjesto u apsolutnom poretku master 2 kategorije, Branko Todorović koji je osvojio drugo mjesto u apsolutnom poretku master 3 kategorije, Ivan Ovčar koji je osvojio drugo mjesto u apsolutnom  master 2 kategorije i Robert Blešć koji je osvoji drugo mjesto u apsolutnom poretku master 1 kategoriji.

Gledatelji su s posebnom pažnjom i pozornošću pratili dizanja Dine Višnjića čiji nastup je rijetko koga ostavio ravnodušnim. Dino je junior do 53 kg sa 100-postotnim invaliditetom kojeg je publika nagradila gromoglasnim pljeskom nakon podignutih 65 kilograma u potisku s klupe. Momci kao Dino ogromna su motivacija za svakog pojedinca na platformi ili u publici, kažu u Klubu.