Ostalo 19.05.2019. 07:45. Zadnja izmjena: 19.05.2019. 07:45.

Kuglanje

Predrag Turk viceprvak Hrvatske!

Nedavno je u Bjelovaru održano prvenstvo Hrvatske za seniore u kategoriji sprint i tandem na kojem su nastupili i kuglači čakovečkog Željezničara. Prvog dana igrala se disciplina sprint, a iz Željezničara su nastupili Predrag Turk, Franjo Gosarić i Bojan Košak. U kvalifikacijama Predrag Turk je bio 5., Bojan Košak 12., a Franjo Gosarić 13. što je u razigravanju odmah u osmini finala donijelo dvoboj dvojice željezničara, Turka i Košaka, a bolji je bio Turk. Turk je nastavio nizati pobjede sve do finala, gdje je bolji od njega bio domaći igrač, Darko Kasumović, tako da se na kraju morao zadovoljiti naslovom viceprvaka.

Drugog dana održano je natjecanje u disciplini tandema gdje su nastupila dva tandema Željezničara. Uspješniji je bio tandem Predrag Turk/Franjo Gosarić, koji je ostvario plasman među osam najboljih, izgubivši u četvrtfinalu od tandema zagrebačke Grmoščice. Drugi tandem, Bojan i Denis Košak, u osmini finala izgubi je od favorita prvenstva, tandema domaćeg Bjelovara.

LJETNA SPRINT LIGA: Nova pobjeda Finimo Kozlića

Nastavljeno je natjecanje u Ljetnoj sprint ligi koja se održava na kuglani Drava u Varaždinu. Od međimurskih ekipa već drugu utakmicu za redom ekipa Finimo kozlići pobjeđuje favorizirane protivnike 5:4 i tako ulazi među favorite za doigravanje. Ovog puta bili su bolji od kuglača ekipe Struja iz Križevaca u kojoj nastupaju kuglači Elektre. Prvu utakmicu odigrala je i ekipa Six packa za koju nastupaju mlađi kuglači čakovečkih klubova Željezničara i Zanatlije te ubilježila uvjerljivu, 7:2, pobjedu protiv kuglača iz Ivanca. Pobjedu je ubilježio i Zanatlija protiv Željo Habeka, dok je Prosvjetar izgubio 4:5 od ekipe lepoglavskih Pamuka.

Izvor: A. Crnčec