Ostalo 08.08.2019. 08:33. Zadnja izmjena: 08.08.2019. 08:34.

2. kup grada Preloga

Preponsko jahanje: Međimurci slavili na domaćem terenu

U preloškoj Marini nedavno se održao 2. kup grada Preloga u preponskom jahanju. Gledatelji su mogli uživati u prekrasnom krajoliku te plemenitim životinjama koje su tog dana vladale tim prostorom – konjima,a ukupno se održalo 7 utakmica.

Natjecatelji Konjičkog kluba Nikola Zrinski Donja Dubrava, Iva Šoštarec s kobilom Condolizom B osvojila je prvo. mjesto na utakmici visine 90 cm, dok je Dajana Marodi s kobilom Balu Gidran-61 bila druga. U utakmici iste visine, ali druge kategorije Darko Juras i kobila Chikita zauzeli su prvo mjesto, Elizabeta Božić s kobilom El Centrom drugo mjesto, a Marinko Lisjak i kastrat Obelisk treće mjesto. U utakmici na visini 100 cm pobijedila je Tina Petrović s kobilom Joly BZ, drugo mjesto zauzela je Iva Šoštarec s Condolizom B, a treće mjesto pripalo je gostu iz Mađarske, Zsoltu Szarazu.

U popodnevnim satima održale su se utakmice na visini 110, 115 i 120 cm. U utakmici na visini 110 cm pobjedu je odnio Tomislav Kavur s Darlingtonom iz KK-a Galop team iz Koprivnice, dok je drugo mjesto pripalo Ani Preost s grlom Up to Date iz KK Karoca, a treće je mjesto zauzeo Tomislav Kavur s grlom Amante. U utakmici na 115 cm, koju je popratila kiša, pobijedila je Zdravka Poljaković na grlu Fya iz KK Hiperion, drugo mjesto pripalo je Marku Ulagi na grlu Oto iz KK Konjičko društvo Zagreb, dok je treće mjesto pripalo Almi Homar na kastratu Caro-As-G iz KK Koprivnica. Domaća natjecateljica Elizabeta Božić na pastuhu Coradu G plasirala se na peto mjesto.

Najzanimljivija i ujedno najviša utakmica, ona na 120 cm, u kojoj su plasirani natjecatelji dobili i novčanu nagradu, donijela je sljedeće plasmane Prvo mjesto osvojio je Tomislav Kavur na grlu Darlington iz KK Galop team Koprivnica, drugi je bio Marko Ulaga na grlu Oto iz KK Konjičko društvo Zagreb, dok je treće mjesto osvojio Ivan Racić na grlu Best off Uniek Z iz KK Edek. U toj se utakmici domaća natjecateljica Elizabeta Božić na grlu Corado G plasirala na peto mjesto.

Izvor: eg