Ostalo 13.02.2018. 08:42. Zadnja izmjena: 13.02.2018. 08:43.

Kuglanje

Prosječno je za Željezničar (1.liga) nedovoljno, Zanatlija bod bliže vodećem (3.liga)

1.B HRVATSKA LIGA: Prosječno je nedovoljno

Iako se znalo da se protiv Medveščaka 1958 na njegovoj kuglani teško može do bodova činjenica da su Makedonci ostali u Makedoniji (dva najbolja kuglača domaćina) trebala je biti dodatni motiv kuglačima Željezničara za što bolje rezultate. Sudeći po pojedinačnim rezultatima to kod većine nije bilo tako, a ako još vidimo da su neki poeni izgubljeni za par čunjeva ne čudi poraz 1:7, uz 129 čunjeva minusa.

Već prvi blok nagovijestio je takav razvoj utakmice. Predrag Turk (532) i Ninoslav Mikac (531) odigrali su objektivno ispod svojih mogućnosti pa su domaćini poveli 2:0, a pri tome je Turk, uz normalni rezultat, mogao do poena (izgubio za 12 čunjeva). U drugom bloku već je malo i sreća napustila Željezničar. Još uvijek nestalni prvotimac Bojan Plevnjak (538) dobio je protivnika po mjeri i, za razliku od kuglača iz prvog bloka, to iskoristio i osvojio prvi poen za Željezničar. Na korak do toga bio je i Zoran Jagić (574), ali je protivnik ostao 5 čunjeva bolji. Tako je umjesto 2:2 bilo 1:3 i zadnji par je imao težak zadatak, osvojiti 2 poena i nadoknaditi 65 čunjeva minusa. Do pola nastupa posljednjeg bloka to je izgledalo sasvim dobro, a onda je totalno potonuo Igor Ružić (494=267+227), a Tomislavu Tvarogu (576) niti to što je bio najbolji pojedinac u ekipi nije pomoglo da osvoji poen jer je protivnik bio bolji za 2 čunja. Tako je Željezničar ostao na onom jednom poenu, a još 3 je izgubio za ukupno 19 čunjeva. To pokazuje koliko je rezultat 1:7 zapravo nerealan pokazatelj odnosa snaga na utakmici i kako je Željezničar bio blizu neriješenom rezultatu, ali...

  • Na nove bodove, naravno samo uz dobru igru, računa se u subotu kada u goste dolazi Fortuna iz Đakova.

3. HRVATSKA LIGA: Zanatlija bod bliže vodećem

Međimurski trećeligaši ovog su vikenda postigli polovične rezultate. Najvažnije je da je Zanatlija pobjedio jer se time primakao vodećem Graničaru iz Đurđevca na 3 boda jer su oni neočekivano izgubili bod. Time što je Zanatlija pobjedio Dubravčan je ostao kratkih rukava jer su igrali međusobno, a pomalo i bez rukava ostaje Željezničar 2 koji je ponovno poražen. Prosvjetar je ostvario sigurnu domaću pobjedu.

Seriju međusobnih susreta međimurskih trećeligaša započeli su Dubravčan iz Donje Dubrave, kao domaćin, protiv čakovečkog Zanatlije. Iako je na kraju bilo 8:0 za Zanatliju niz sretnih (Zanatlija) i nesretnih (Dubravčan) okolnosti dovelo je do toga da rezultat nije povoljniji za Dubravčan. Prije svega tko je postavljao momčad Zanatlije savršeno je pozicionirao kuglače tako da su i oni s 485 i 492 čunja osvojili poene. Za Dubravčan je loše krenulo već od starta kad je Helena Bolić (547) izgubila poen s 8 čunjeva više jer je Franjo Žarković (539) uspio osvojiti prva 3 seta, da bi u zadnjem nestao (113). U Dubravčanu nisu do poena mogli niti s vrlo dobrim rezultatima Davor Fabić (541) i Tomislav Hraščanec (525), za razliku od već spomenutih rezultata nekih „zanatlija“. U ovaj put ne tako izjednačenoj ekipi Zanatlije prvo ime je bio Mirko Cimerman (560), a dobri još, pored spomenutog Franje Žarkovića, Damir Grašić (532) i Jurica Petković (526).

Željezničar 2 u ovom kolu nije odigrao katastrofalno već na nivou sadašnjih mogućnosti ekipe (3.118). Naravno to je bilo premalo za goste, Obrtnik iz Oroslavja, koji je ovaj put u svojim redovima imao 2 izuzetno raspoložena pojedinca i koji su svojim prvoligaškim rezultatima odagnali sve dileme o 2 poena za ukupne čunjeve. Kako su u svakom bloku igrački poeni podijeljeni, poeni za čunjeve su presudili za 5:3 pobjedu gostiju. Za Željezničar 2 u prvom bloku poen je osvojio Bojan Kuzma (535), u drugom Katarina Rašperger (539), a u trećem Igor Kolarić (522). Najbliže 4. poenu i neriješenom rezultatu utakmice bio je Nikola Turk (520), ali je s nekoliko neobjašnjivih promašaja pri kraju setova poen prepustio protivniku.

Prosvjetar je dočekao protivnika po mjeri za visoku pobjedu. Ugostio je varaždinski Obrtnik 2011 i pobjedio 7:1 u utakmici bez dramatike jer su gosti igrali toliko slabo (2.940) da nikako nisu mogli ugroziti Prosvjetar. Nakon duljeg vremena kod Prosvjetara je igrom iskočio Nebojša Žnidarić (553), a otac (Dragutin) i sin (Emil) Horvat su se „dogovorili“ da sruše jednako, po 531 čunj.

  • Prosvjetaru će puno teže biti u sljedećem kolu kada „gostuju“ kod Zanatlije, Željezničar 2 ide na put bez nade vodećem Graničaru, a Dubravčan će do novih bodova kao domaćin ivanečkoj Ivančici.

KUGLAČKI TJEDNI VODIČ

  • petak, 16.2., 18 sati: ZANATLIJA - PROSVJETAR (Čakovec)
  • subota, 17.2., od 16 sati: ŽELJEZNIČAR - FORTUNA (Đakovo)

Izvor: Anđelko Crnčec