Ostalo 30.12.2017. 08:50. Zadnja izmjena: 30.12.2017. 08:53.

Zagreb

Prvenstvo Hrvatske u karateu: Sabina Petković i Inga Grgić pomele konkurenciju

Na prvenstvu Hrvatske za kadete, juniore i mlađe seniore u katama održanom u Zagrebu (u nedjelju, 17. prosinca), rijetko viđena dominacija jednog kluba u kategoriji kadetkinja. Nakon što su prošetale kroz eliminacije u najbrojnijoj kategoriji kadetkinje kate pojedinačno (24 natjecateljice) i pobijedile sve glavne konkurentice za zlato u izravnim mečevima, Sabina Petković i Inga Grgić našle su se zajedno u finalu. Uz odličan nastup obje, uspješnija je bila Inga Grgić s tijesnih 3:2 i po treći put u karijeri osvojila titulu državne prvakinje. Ovaj put u kategoriji do 16 godina iako Inga ima samo 13! Sabina Petković je ovim rezultatom ponovila prošlogodišnje drugo mjesto i gotovo osigurala nastup na prvenstvu Europe u veljači 2018. godine u Sochiju u Rusiji. U ekipnoj konkurenciji među sedam ekipa Stela Horvat, Sabina Petković i Inga Grgić su s maksimalnih 5:0 pobijedile sva tri meča i obranile titulu državnih prvakinja u konkurenciji do 18 godina.

Muška juniorska ekipa u sastavu Adrian Fajfar, Roko Štokić i Filip Balent osvojila je broncu kao i prošle godine, a pojedinačno nisu uspjeli doći do medalje. Roko Štokić je došao u borbu za treće mjesto, ali je natjecatelj iz Vukovara bio uspješniji. U ukupnom poretku klubova po uspješnosti nastupa Karate Centar Šenkovec je u konkurenciji 23 kluba osvojio 2. mjesto s bodom zaostatka za vodećim KK Virovitica.

Trener Tihomir Grgić nije krio oduševljenje:

- Presretan sam na kraju ovog loše organiziranog natjecanja koje se protegnulo na cijeli dan s učestalim promjenama redoslijeda kategorija pa su se neke kategorije zagrijavale satima. Možda bi bilo još neko odličje, ali s dva zlata, srebrom i broncom ne mogu se pohvaliti ni daleko veći klubovi. Sabina je gotovo siguran putnik na PE i nastavlja svoj reprezentativni niz nastupa iz 2017. godine. Inga sa samo 13 godina osvaja titulu državne prvakinje u konkurenciji 14-15 godina, a vjerujte, dvije godine u ovom uzrastu su ogromna razlika u motorici i iskustvu. Nakon zlata sa svjetskog kupa i srebra sa balkanskog prvenstva ova titula je upotpunila Inginu kolekciju iz 2017. Ekipno smo već drugu godinu kao najmlađa ekipa nedodirljivi za ostatak konkurencije u juniorkama, a i muška ekipa uz sve probleme zbog Adrianovog školovanja u Zagrebu ima kontinuitet rezultata. Od srca čestitke svim mojim natjecateljima na ovom velikom rezultatu za naš mali klub. Slijedi nam par dana zasluženog odmora , a onda nastavak priprema za Grand prix Croatiu i predstojeće prvenstvo Europe.