Ostalo 09.05.2016. 14:15.

Poreč

Prvenstvo Hrvatske u kuglanju: Nove medalje Željezničarima

Moderne kuglačke discipline, tandem i sprint, kao da su pisane na kožu igračima čakovečkog Željezničara. Nakon što su prošle jeseni juniori pokupili ponešto državnih medalja, minulog su se vikenda u Poreču iskazali i seniori. Poodmakla faza sezone u kojoj su zadnje ligaške utakmice odigrane pred mjesec i pol dana kao i udaljenost te s time povezani troškovi kumovali su nezainteresiranosti velikog dijela klubova za državno prvenstvo u navedenim disciplinama. Takvu situaciju gotovo idealno su iskoristili Željezničari koji su vođeni sportskim motivima na prvenstvu sudjelovali s dva para u tandemima te tri pojedinca u sprintu. Već u jutarnjim kvalifikacijama Luka Štrukelj i Tomislav Tvarog nisu pokazivali dobru igru pa je za njih natjecanje završilo već u prvoj fazi igre na ispadanje kada je u četvrtfinalu bolji od njih bio tandem Crikvenice.

Raspoloženiji su bili Predrag Turk i Zoran Jagić koji su i četvrtfinale i polufinale prošli s po naoko čistih 2-0 i to oba puta protiv tandema Istre iz Poreča, ali unutar pojedinih setova bilo je itekako čupavo. Kada su u polufinalu zapeli Mertojakov reprezentativac Marinović s partnerom Žubrinićem, Željezničaru se ukazala jedinstvena šansa za državni seniorski naslov. Nažalost, baš u finalu Željezničari su prikazali najlošiju partiju (255 čunjeva u 60 naizmjeničnih hitaca svakog igrača) pa je tandem Crikvenice nakon doigravanja kroz tzv. sudden victory (svaki igrač po dodatnu kuglu) slavio sa 13-11, a Turk i Jagić morali su se zadovoljiti titulom viceprvaka.

Nedjelja je bila rezervirana za sprint. Štrukelj i Tvarog svoj su dan okončali u četvrtfinalu. Štrukelj je imao Žubrinića na konopima, laganu poziciju u zadnjem hicu no trenutak dekoncentracije odveo je igru u čak dvostruko doigravanje iz kojeg se kao sretniji izvukao Splićanin. Identična sudbina zadesila je i Tvaroga. Da i nedjelja prođe u slavljeničkom raspoloženju pobrinuo se Turk koji je uzeo broncu. Njega je u polufinalu zaustavio znatno spremniji Marinović.

Kad podvučemo crtu, dvije medalje s najvišeg državnog nivoa u isto toliko dana dostignuće su na koje svakako treba biti ponosan, posebice Predrag Turk koji je značajno podebljao svoju kolekciju. 

  • Željezničar je saznao svog protivnika u četvrtfinalu Kupa RH. Dobra vijest je da su (još jednom) izbjegnuti svi prvoligaši. Loša je da je suparnik najjači od preostalog društva – osječki Željezničar. Slavonci su viceprvaci 2. lige istok, najjači adut bit će im njihova domaća kuglana, na kojoj su u osmini finala zube polomili i zagrebački Medveščak kao friški viceprvak Hrvatske. Susret se igra prvog vikenda u lipnju.