Ostalo 10.09.2017. 16:33. Zadnja izmjena: 10.09.2017. 16:34.

Čakovec

Prvenstvo županije u gađanju pištoljem i revolverom velikog kalibra

Na streljani u Čakovcu održano je ovogodišnje Prvenstvo županije u gađanju pištoljem i revolverom velikog kalibra.

  • U disciplini VK pištolj 10+10 hitaca u kategoriji seniorki po prvi put nastupile su dvije natjecateljke SK Alzas iz Čakovca. Uspješnija je bila Natalija Kikrelj Vugrinec s postignutih 145 krugova što je ujedno i novi županijski rekord u ovoj discipli za seniorke, a drugo mjesto mjesto osvojila Janje Petreović s postignutih 57 krugova.         
  • U istoj disciplini u kategoriji seniora prvo mjesto osvojila je ekipa SD Mihovil iz Čakovca s 496 krugova. Drugo mjesto osvojila je ekipa SK Alzas iz Čakovca s 425 krugova, a treće mjesto ekipa SK Sloboda iz Mihovljana s postignutih 424 kruga. U pojedinačnoj konkurenciji nastupilo je sedamanest natjecatelja, a prvo mjesto osvojio je Stjepan Hamer (Alzas) s 169 krugova. Drugo mjesto osvojio je Vjeran Horvat (Mihovil) s 168 krugova, a treće mjesto Antun Grošanić član istog kluba s postignutih 167 krugova. Normu za nastup na državnom prvenstvu ispunila je ekipa SD Mihovil a u pojedinačnoj konkurenciji: Stjepan Hamer, Ivica Takač i Saša Kralj (Alzas), Vjeran Horvat, Antun Grošanić, Slobodan Veinović, Antun Ladić i Damir Novak (Mihovil i Nino Bočkaj (Sloboda).

  • U disciplini VK revolver 10+10 hitaca u kategoriji seniora prvo mjesto osvojila je ekipa SK Alzas s 526 krugova ispred ekipe SD Mihovil s postignutih 422 kruga. U pojedinačnoj konkurenciji nastupilo je sedam natjecatelja, a prvo mjesto osvojio je Antun Ladić s 182 kruga. Drugo mjesto osvojio je Antun Grošanić s 181 krugom, a treće mjesto damir novak s 165 krugova svi članovi SD Mihovil. Normu za nastup na državnom prvenstvu ispunila je ekipa SD Mihovil a u pojedinačnoj konkurenciji: Antun Ladić, Antun Grošanić, Damir Novak i Vjeran Horvat članovi Sd Mihovil.
  • U disciplini VK pištolj/revolver 15+15 hitaca u kategoriji seniora prvo mjesto osvojila je ekipa SD Mihovil s 776 krugova. Drugo mjesto osvojila je ekipa SK Alzas s 732 kruga, a treće mjesto ekipa SK Sloboda s postignutih 534 kruga. U pojedinačnoj konkurenciji nastupilo je petnaest natjecatelja, a prvo mjesto osvojio je Antun Ladić (Mihovil) s novim županijskim rekordom od 274 kruga.. Drugo mjesto osvojio je Antun Grošanić (Mihovil) s 266 krugova, a treće mjesto Vjeran Horvat (Mihovil) s 255 postignutih krugova. Normu za nastup na državnom prvenstvu ispunile su ekipa SD Mihovil i SK Alzas, a u pojedinačnoj konkurenciji: Antun Ladić, Antun Grošanić, Damir Nova, Vjeran Horvat i Slobodan Vejnović (Mihovil), Saša Kralj, Ivica Takač i Tihomir Matoša (Alzas).

Prvenstvo Hrvatske na rasporedu je 16. i 17.rujna na streljani u Zagrebu.