Ostalo 28.08.2017. 21:42.

Tenis

PUNČEC OPEN 2017. Domenika Turković i Deni Žmuk pobjednici

Teniski klub Franjo Punčec Čakovec i ove je godine odlično organizirao, sada već 25. puta po redu „Punčec open 2017.". Turnir je to iz kalendara HTS-a nagradnog fonda 25.000 kuna, a održava se u spomen na Čakovčanina Franju Punčeca po kojem klub nosi ime, najboljeg međimurskog i ponajboljeg hrvatskog sportaša 20. stoljeća. Kod seniorki je najbolja bila Domenika Turković u finalu bolja od Nike Svetec. Kod seniora gdje je konkurencija bila vrlo jaka, u finalu su se sastali Deni Žmuk (aktualni seniorski prvak Hrvatske) i Marko Ilić (prvorangirani igrač s liste HTS-a), a pobijedio je Deni Žmuk.

REZULTATI FINALA:

  • SENIORKE: Domenika Turković (TK Špansko) – Nika Svetec (TK Varaždin) 6/1, 6/1.
  • SENIORI: Deni Žmuk (TK Pula) – Marko Ilić (TK Zagi) 6/2, 6/4.
  • PAROVI SENIORKE: Martina Bokulić (TK Ogulin), Matea Matić (TK Dalmacijacement) – Lea Jurković (TK Zagreb), Katarina Žužul (TK Team) 6/2, 7/5.
  • PAROVI SENIORI: Marko Ilić (TK Zagi), Deni Žmuk (TK Ogulin) – Filip Marić (TK Team), Marris Melša (TK Hrvoje) 6/1, 6/3.

Igran je i humanitarni turnir kojeg je uz TK Franjo Punčec bio suorganizator Rotary klub Čakovec, a čiji je prihod išao za nabavu komunikatora za osobe s komunikacijskim teškoćama Dnevnog boravka djece s teškoćama dr. Antun Bogdan Čakovec. Na humanitarnom turniru nastupio je i sin Franje Punčeca Frenk Punčec koji je tom prigodom u Čakovec, rodni grad svojih roditelja, doputovao iz daleke Južnoafričke Republike.

Svi sudionici turnira, a bilo ih je stotinjak, njihovi pratioci i velik broj gledatelja, te sudionici humanitarnog turnira imaju samo lijepe i pohvalne riječi za odličnu organizaciju.