Ostalo 26.09.2019. 13:48. Zadnja izmjena: 30.09.2019. 11:07.

Goričan

Rekreativke iz Murskog Središća obranile naslov prvakinja

Na lijepo uređenim sportskim terenima Sportsko rekreativne udruge Prijatelji – Sport za sve Goričan, prošle je subote održan 24. Međimurski festival sportske rekreacije žena, na kojemu je nastupilo rekordnih 27 ekipa iz cijelog Međimurja.

Uz četiri domaće ekipe na festivalu su nastupile i rekreativke iz Brezja, Čakovca (Društvo distrofičara), Donjeg Hrašćana (dvije ekipe), Dunjkovca, Mačkovca (dvije ekipe), Male Subotice (dvije ekipe), Murskog Središće (tri ekipe), Palovca (dvije ekipe) Plešivice, Savske Vesi, Selnice, Strahoninca (dvije ekipe), Svete Marije (dvije ekipe) Šenkovca i Štefanca. Festival su zajednički organizirali SRU Prijatelji – Sport za sve Goričan i Međimurski savez sportske rekreacije Sport za sve, pod pokroviteljstvom općine Goričan i Međimurske županije.

Sve sudionice pozdravili su Zvonimir Lepoglavec, predsjednik SRU Prijatelji, Danica Korunić, predsjednica MSSR ,,Sport za sve'', Mario Moharić, načelnik općine Goričan i Josip Grivec, zamjenik međimurskog župana, koji je i otvorio festival. Prije samog natjecanja održano je zagrijavanje koje je vodila Anica Varga.

Dobro zagrijane rekreativke natjecale su se u 6 rekreativnih disciplina, a nakon dvosatnog natjecanja postignuti su slijedeći rezultati: U vođenju lopte nogom najbolje su bile članice prve ekipe Murskog Središća ispred Dunjkovca i Strahoninca.

U igri tunel najbrža je bila treća ekipa Murskog Središća, druga je bila Mala Subotica, a treća je bila prva ekipa Murskog Središća.

U gađanju kolutima najviše spretnosti pokazale su članice prve ekipe Murskog Središća, ispred Male Subotice i Mačkovca.

Prva ekipa Murskog Središća bila je najbolja i u pikadu, druga je bila prva ekipa Donjeg Hrašćana a treća Plešivica.

U visećoj kuglani najbolja je bila druga ekipa Svete Marije, dok su drugo i treće mjesto osvojile prva i druga ekipa Mačkovca.

U bacanju loptice u koš najpreciznija je bila ekipa Šenkovca, ispred prve ekipe Murskog Središća i Štefanca.

Prvo mjesto u ukupnom poretku, kao i prošle godine, osvojile su rekreativke Murskog Središća (Natalija Brodar, Danica Frančić, Sanja Jambrešić Trstenjak, Biserka Kozar, Darinka Krklec, Verica Trupković, Anica Varga –voditeljica ekipe i Nevenka Žnidar) sa 146 osvojenih bodova.

Ekipa Male Subotice (Jasna Agejev, Željka Fažon, Marija Jančec, Ljubica Kocijan, Marija Krčmar, Rozalija Mihalic, Slavica Perenc, Darinka Smrtić, Marija Šegović i Ljiljana Šipuš – voditeljica ekipe) ponovila je uspjeh od lani te su opet bile druge, a osvojile su 116 bodova.

Treće mjesto osvojila je ekipa Dunjkovca (Draženka Cikač, Aleksandra Friščić, Biserka Ganzer (voditeljica ekipe), Anka Hergotić, Ruža Horvat, Vesna Pongrac, Darinka Sisek, Biserka Sutnjak, Željka Štefulj i Biserka Turkalj) sa 103 osvojena boda.

Uz tri prvoplasirane ekipe, nastup na državnom natjecanju, koje će se održati stekla je i četvrtoplasirana ekipa Strahoninca i domaćin festivala ekipa Goričana. Na veliko veselje svih rekreativki, medalje i pehare najboljim ekipama, uručio je Tihomir Bendelja, višestruki svjetski i europski prvak u twirlingu. Svoj doprinos, da sve prođe u fer i sportskom nadmetanju, dali su i suci Ljubica Dragović, Lidija Hertarić, Nikolina Košir, Ivan Bistrović, Alan Resman, Mirko Špicar i Valentin Šipuš (glavni sudac), te voditelj natjecanja Marijan Vugrinčić.