Ostalo 07.10.2018. 09:40. Zadnja izmjena: 07.10.2018. 09:42.

Šenkovec

Rekreativke Murskog Središća prvakinje Međimurja

Na 23. Međimurskom festivalu sportske rekreacije žena, kao dio obilježavanja Europskog tjedna mobilnosti i kretanja, održanom na prostoru Sportskog centra „Gorčica“ u Šenkovcu, okupilo se 250 rekreativki iz 23 međimurska kluba. Organizatori Festivala su Međimurski savez sportske rekreacije "Sport za sve" uz domaćina Udrugu sportske rekreacije "Sport za sve" Šenkovec, koja ujedno obilježava 25. godina uspješnog djelovanja, te pokroviteljstvo Općine Šenkovec i Međimurske županije.

Na samom početku sve prisutne pozdravile su predsjednica Udruge Šenkovec Andreja Zadravec Baranašić te predsjednica Međimurskog saveza Danica Korunić, a otvorenju je prisustvovao i župan Međimurske županije Matija Posavec. Na otvorenju nastupili su mala folklorna sekcija KUD-a Sv. Jelena Šenkovec i članice Plesnog kluba"Flik" Šenkovec, Anela Golubović i Marta Novak. Svojim dolaskom sportsko druženje je podržao i načelnik Općine Šenkovec Saša Horvat.

Natjecanje se odvijalo u 6 disciplina – pikado, viseća kuglana, bacanje loptice u koš, tunel, gađanje kolutima i vođenje lopte nogom. Prvo mjesto osvojila je ekipa Murskog Središća, drugo mjesto ekipa Male Subotice, dok je treća bila ekipa Strahoninca. Najbolje ekipe sudjelovat će na državnom natjecanju Sportske rekreacije koje se 3. studenog održava u Šibeniku.