Ostalo 14.11.2017. 09:38. Zadnja izmjena: 14.11.2017. 09:42.

Zadar

Rekreativke Strahoninca viceprvakinje Hrvatske

U subotu, 4. studenog u Sportsko rekreacijskom centru Ravnice u Zadru, održan je 13. Hrvatski festival sportske rekreacije žena. Pod pokroviteljstvom Kolinde Grabar Kitarović, Predsjednice Republike Hrvatske, festival su zajednički organizirali Društvo sportske rekereacije Relaks Zadar i Hrvatski savez sportske rekreacije Sport za sve. Uz 23 ekipe iz 10 hrvatskih županija, na festivalu su sudjelovale i predstavnice Međimurske županije i to: Udruga žena Dunjkovec, Udruga sportske rekreacije Sport za sve  Mačkovec, UŽ Palovčanke – Palovec, UŽ Strahoninec i USR Sport za sve  Šenkovec. Kao i na svim dosadašnjim festivalim, međimurske rekreativke  su i u Zadru slovile kao velike favoritkinje što su djelomično i potvrdile. Naime, po prvi puta desilo se da prvak Hrvatske nije ekipa iz Međimurja, već  je to, sasvim zasluženo, postala domaća ekipa  Relaks. No, što se poretka tiče, to je bilo i jedino veliko iznenađenje jer je drugo mjesto osvojila UŽ Strahoninec, treće UŽ Dunjkovec, a četvrto rekreativke iz Šenkovca. Dodajmo tome da su Palovčanke bile devete, a rekreativke iz Mačkovca šesnaeste. Iako Međimurke nisu uspjele osvojiti naslov najboljih u Hrvatskoj, osvojile su pregršt medalja u pojedinačnim disciplinama. Tijekom dvosatnog natjecanja postignuti su slijedeči rezultati:

  • VISEĆA KUGLANA: 1. UŽ Strahoninec, 2. DŠR Top sport Vukovar, 3. DSR Pešćenica
  • PIKADO: 1. DŠR Relaks Zadar, 2. UŽ Dunjkovec, 3. UŽ Palovčanke Palovec
  • VOĐENJE NOGOMETNE LOPTE: 1. DŠR Lančić – Knapić, 2. USR Sport za sve Mačkovec, 3. NORA – 1 Novska
  • GAĐANJE KOŠA:1. USR Sport za sve Višnjica,  2. USR Sport za sve Centar Zagreb, 3. USR Sport za sve Šenkovec
  • BACANJE KOLUTA NA ŠTAP: 1. DSR Relaks Zadar, 2. USR Sport za sve Knin, 3. Podgorje
  • GAĐANJE RUKOMETNOM LOPTOM: 1. DSR Relaks Zadar, 2. Už Palovčanke, 3. SŠR Salinovec

UKUPNI  POREDAK: 1. DSR RELAKS Zadar (252 boda), 2. UŽ Strahoninec (238 bodova), 3. UŽ DUNJKOVEC (222 bod). Valja spomenuti da je ekipa Šenkovca zaostala samo za jedan bod iza trećeplasirane ekipe Dunjkovca.

Za ekipu Strahoninca nastupile su : Rozalija Bahunek, Sandra Buhin (voditeljica ekipe), Gordana Bujan, Đurđica Horvat, Jasminka Kocijan, Jadranka Kraljić, Milica Mihaljuš, Biljana Novak, Jasenka Novak i Biserka Tompoš.

Ekipa Dunjkovca nastupila je u sastavu Aleksandra Friščić (voditeljica ekipe), Biserka Ganzer,  Anka Hergotić, Ruža Horvat, Vesna Pongrac, Milena Posel, Darinka Sisek, Biserka Sutnjak, Željka Štefulj, i Biserka Turkalj).